Innovació per ser competitius

eudald castells
Eudald Castells Martí, President de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER)

Ja sé que em repeteixo amb això de parlar de la innovació però és que sóc un convençut que la via de la innovació és probablement el millor camí per a guanyar la cursa de la competitivitat.

Massa sovint, però, s’homologa la innovació amb la genialitat o amb alguna idea associada a l’alta tecnologia però aquest concepte, creieu-me, no és ben bé així.

Per descomptat que si un té una idea genial, un producte veritablement revolucionari o una aplicació mai vista, té a les mans una oportunitat innovadora que li pot aportar una proposta diferencial enfocada a l’èxit.

Però, en general, no és tan senzill tenir aquesta idea genial o aquest producte revolucionari i d’èxit. En general les empreses es troben immerses en un mercat amb tota mena de competidors i a on els clients cada dia esperen més i millors prestacions a un millor preu.

Aquest és el repte i és aquí a on la innovació ens pot donar la clau per incorporar aquesta proposta diferencial que ens farà ser més competitius.

L’objectiu és, doncs, tenir una proposta que ens diferenciï dels nostres competidors i que ens converteixi en una oferta desitjada pels consumidors, i a un abast prou assequible per ells.

I potser no tindrem, del no res, la idea genial i lluminosa que ens catapulti però el que sí que podem tenir és el treball pacient de donar resposta a unes preguntes que qüestionin o validin la nostra proposta actual:

En què es diferencia el meu producte del de la competència? En què el pot superar? Com podem millorar els nostres costos per fer més atractiu el nostre producte? En materials? Simplificant el procés? Simplificant el disseny? Com podem millorar l’aspecte o la funcionalitat del nostre producte? Quin aspecte serà més atractiu per als nostres clients? Quina estètica tindrà més adaptabilitat als gustos dels clients? A quins clients ens adrecem? Què esperen del nostre producte? Els ho donem prou?

I també: què poden trobar els nostres clients en la competència? Com ho podem superar o compensar? Com arribem als nostres clients? Com els hi podem fer més senzill adquirir els nostres productes? Com podem fer que els nostres productes siguin més atractius? Per estètica? Per funcionalitat? Per mida? Per pes?

I això val per a tots els sectors d’activitat, el sector primari, el turisme, l’hostaleria, el comerç, els serveis, els serveis a la indústria, la indústria… Tots ens hem de plantejar tenir una oferta desitjada pels consumidors i al seu abast, sinó no vendrem i, si no venem, no sobreviurem.

És aquí on la innovació té un paper clau en l’activitat econòmica actual. Hem d’innovar permanentment per estar a l’alçada del que necessita el nostre negoci.

Hem d’innovar permanentment per a mantenir la nostra oferta actualitzada a cada moment. Cal que ens preocupin permanentment les expectatives en servei i en moda i gustos dels nostres clients.
I hem d’innovar permanentment per poder oferir un preu ajustat i que ens deixi el marge imprescindible per a assegurar la continuïtat del negoci i per guanyar-nos la vida.

I és per això que l’actitud innovadora ha d’incorporar-se a l’ADN de la nostra activitat i al dels nostres col·laboradors. Sempre hem d’estar alerta de com cal evolucionar i enriquir la nostra oferta, i fer-ho. Sempre hem d’estar alerta de com podem millorar els nostres costos per fer més assequible el nostre preu, i fer-ho. I sempre, vol dir sempre. Recomençar cada cop, sempre, sempre. Incansablement.

Font: El Ripollès

Envia una resposta

*