Jordi Mas: “La qualitat del producte és l’essència de Mas Gourmets”

jordi mas

El Conseller Delegat de Mas Gourmets, Jordi Mas, explica a Foment de la Producció els valors de l’empresa amb 70 anys d’història.

Com va començar la seva trajectòria dins de Mas Gourmets?

La passió pel món empresarial i pel món gastronòmic ha estat vocacional i ja des de ben petit els meus estius es convertien es estades a l’empresa familiar. M’hi vaig implicar de manera més seriosa el 1998, quan era a punt d’acabar la Llicenciatura d’ADE. Des de llavors vaig passar per diferents departaments fins que l’any 2004, després de finalitzar un Master en Executive MBA, agafo responsabilitats gerencials i, posteriorment, assumim amb el meu germà la gestió total de la companyia. Tot i això, encara avui continuo en procés formatiu. Sempre he estès que la formació és clau per estar a l’alçada en un món tant exigent com el de l’empresa.

Quants establiments té actualment Mas Gourmets ?

Actualment la companyia té tretze establiments, principalment a Barcelona, però també som a Sant Cugat del Vallès i a Madrid. L’empresa té 65 treballadors i la facturació anual se situa al voltant dels 12,6 milions d’euros.

Quins tipus de productes es poden trobar a Mas Gourmets i a quin tipus de públic van destinats?

Tenim més de 5.000 productes en catàleg i a cada botiga es poden trobar almenys 600 productes diferents. El nostre públic són els autèntics fans de la gastronomia, persones a les que els agradi reconèixer els sabors autèntics dels productes i amants de la qualitat.

Com a vicepresident del mercat de la Boqueria té una gran experiència i una visió global del sector. Quines són les necessitats principals actualment? Què caldria millorar?

Els mercats són les peces clau en la dinamització dels barris. Actualment ja són espais romàntics que en la gran majoria de casos necessiten actualitzar-se a la realitat del comerç actual. S’ha de fer una revisió d’horaris per adaptar-se a les necessitats del client d’avui. És imprescindible que totes les botigues siguin obertes i que es renovin els espais per donar-los un ‘look’ més atractiu. En aquest sentit, també cal situar el client al centre de l’experiència i que el mix comercial i l’oferta de cada botiga pugui incloure espais de degustació o posar a l’abast nous serveis com el servei a domicili o l’e-comerce de mercat.

Com es van viure els anys de crisis a Mas Gourmets i en el sector en general?

Amb incertesa. Però apostant sempre per la qualitat del producte. Tot i això, els hàbits de consum ens van fer rebaixar el cistell de la compra dels nostres clients.

La innovació ha estat un element clau per a l’empresa. És un dels secrets de l’èxit per seguir creixent després de 70 anys d’història?

La innovació és la clau per reinventar-se i renovar-se contínuament i és un dels valors que sempre estarà present a Mas Gourmets. Un dels nostres lemes és fer les coses de forma diferent i anar una mica a contracorrent. No només innovem en productes, busquem una innovació de conceptes.

Quins altres valors són els pilars de Mas Gourmet?

La qualitat del producte, que és l’essència de la companyia, i el servei al client a través d’un bon assessorament i un bon equip humà.

Quins reptes de futur té per davant la companyia?

Hi ha diferents reptes, des de créixer com a companyia amb més punts de venta, fins a reinventar-se donant una volta més al negoci. També volem assumir el repte d’internacionalitzar-nos.

Vostè va guanyar el premi Jove Empresari 2011 de l’AIJEC. Com ho va viure i què representa formar part d’una associació com l’AIJEC?

Guanyar el Premi Jove Empresari va ser un gran reconeixement molt emotiu a una feina perseverant i exigent de molts anys i que no només va ser un orgull per a mi sinó per a tot un equip que ho ha fet possible. Van ser uns moments molt emotius que encara recordo, però a la vegada va ser un estímul per entendre que s’ha de treballar molt més per continuar estant a l’alçada. I, de la mateixa manera, ser a l’AIJEC significa pertànyer a un col·lectiu de persones inquietes que també volem millorar contínuament. A més, és el punt de trobada ideal de persones que comparteixen els teus valors i que son tan necessàries en moltes ocasions en la soledat dels empresaris-emprenedors.

Envia una resposta

*