Empreses berguedanes s’assessoren de les oportunitats de negoci a Amèrica Central

entrev_accio_1

L’activitat s’inclou al programa del Club de l’Export de l’ACEB, Pirineu Global. 

Diferents empreses del Berguedà s’han entrevistat amb el director de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions d’ACCIÓ a Panamà Antoni Pujol, per conèixer com crear vincles comercials als països d’Amèrica Central i Carib (Panamà, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures, Nicaragua).

Es tracta d’una activitat emmarcada en el calendari d’activitats del Club de l’Export de l’ACEB, Pirineu Global, per a empreses amb activitat exportadora o interessades en iniciar-se en la internacionalització i que ha comptat amb la col·laboració d’ACCIÓ.

Segons informació d’ACCIÓ, Amèrica Central genera oportunitats principalment en sectors com l’alimentació, el sector energètic, aigua i sanejament, infraestructures de transport, o el sector automoció, els materials i matèries primeres i la química i els plàstics. El Panamà, en concret, és un hub logístic important i és la porta d’entrada al continent americà per les empreses catalanes.

Actualment, 1.258 empreses catalanes exporten a aquest país d’Amèrica Central. En relació a aquesta informació, el director a Panamà Antoni Pujol, comenta: “El mercat d’Amèrica Central i Carib, tot i ser llunyà en distància, és pròxim pel què fa a la llengua. De fet, ja hi ha empreses de Catalunya central i algunes del Berguedà que estan exportant a aquesta part del continent americà, especialment del sector de l’alimentació i la construcció”.

Aquesta és la segona actuació basada en entrevistes personalitzades que compta amb la col·laboració d’ACCIÓ, i que tenen per objectiu facilitar a les empreses el coneixement de mercats exteriors i les possibilitats d’internacionalitzar-s’hi.

El passat mes de maig, les empreses es van entrevistar amb la Directora d’Innovació de l’oficina exterior a Alemanya Teresa Puerta, per estudiar de quina manera podien comercialitzar el seu producte al mercat germànic.

Pel president de l’ACEB, Josep Fígols: “Les activitats del club export que pivotem des de l’ACEB ens ajuden a treballar directament amb les empreses oferint-los eines pel seu creixement empresarial, obrint o consolidant mercats exteriors”.

Envia una resposta

*