Serras 1919, Premi FAGEM 2017 a la trajectòria empresarial

Serras 1919, el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, la Jove Empresària Roser Vives i la trajectòria d’Isabel González, Bel, premis FAGEM 2017.

La FAGEM ha celebrat, com ho fa cada any, la Jornada que reuneix als empresaris de la comarca i que enguany ha arribat a la X edició. El Restaurant Turó del Sol de Sant Vicenç de Montalt ha estat el lloc escollit per aquest esdeveniment i pel lliurament dels premis i reconeixements que atorga anualment la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme.

En un sopar amb 200 empresaris de tota la comarca, autoritats i presidents d’altres associacions empresarials del territori, amb la presència de Miquel Rodríguez, gerent del Consorci de Comerç Artesania i Moda de Cataluña i director de la 080 Barcelona Fashion, la FAGEM ha lliurat dos premis, un reconeixement i una menció especial.

Premi a la Trajectòria Empresarial

La Junta de la FAGEM, des de fa sis anys, atorga el premi a la Trajectòria Empresarial a una empresa que destaca per les accions desenvolupades i els resultats obtinguts, així com aquells fets de rellevància aconseguits al llarg de la seva trajectòria empresarial. Aquest premi és un homenatge a la trajectòria empresarial d’una empresa que es distingeix per la seva contribució al desenvolupament socioeconòmic del territori.

Enguany, aquest premi ha recaigut en Serras 1919, l’establiment comercial de moda situat a la Rambla de Mataró. Fundada l’any 1919 i a punt de complir 100 anys, Serras 1919 ha destacat per ser un establiment multi marca del sector de la moda amb capacitat d’adaptació als nous escenaris i a les tendències de moda més actuals. A més, la FAGEM també ha valorat la implicació de Serras 1919 en el món associatiu del sector del comerç i concretament el seu vincle amb la Unió de Botiguers de Mataró.

Reconeixement a la Contribució a l’Associacionisme Empresarial

La FAGEM reconeix cada any la tasca d’una persona o institució que ha fet molt per l’associacionisme empresarial en el sector o el gremi que pertany, cohesionant els empresaris i dinamitzant el sector. Enguany, aquest reconeixement ha estat pel Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme, entitat empresarial sense afany de lucre fundada l’any 1936.

Després de convertir-se en sindicat vertical durant el franquisme, al 1979 es refunda i comença a créixer en associats i serveis. El 1989 comença a fer formació subvencionada oficial, ocupacional i de reciclatge i al 2000 inaugura l’Escola de Restauració i Cambreria de Mataró, que ha format a més de 5.000 persones. Sota la direcció d’Enric Bartrés i Garcia, el Gremi, que l’any passat va complir 80 anys, és un dels més antics de Catalunya.

Menció Especial al Jove Empresari

Des de l’any passat la junta de la FAGEM fa menció d’un jove empresari per la seva capacitat i iniciativa empresarial. Enguany aquesta menció s’ha fet a Roser Vives, propietària de La Formatgeria del carrer de Santa Maria, de Mataró. Roser Vives, filla de comerciants de Mataró, al veure que a Mataró feia falta un comerç dedicat exclusivament als bons formatges, va decidir, juntament amb el seu marit, obrir La Formatgeria, per oferir formatges d’alta qualitat al casc antic de Mataró.

Premi a la Dona Empresària

Aquest premi, nou d’enguany, vol reconèixer una dona que hagi destacat per la seva trajectòria empresarial. La Junta de la FAGEM ha decidit atorgar aquest premi a Isabel González, propietària de la perruqueria Bel. Isabel Gonzalez, Bel, és una empresària feta a sí mateixa amb més de 50 anys de dedicació al món de la perruqueria, una professió que exerceix amb total vocació i que porta a terme gràcies al seu afany d’estar al dia i innovar, i que li ha permès estar present a les passarel·les internacionals a París, Milà i Nova York, entre d’altres.

Durant la seva intervenció, Roser Moré, presidenta de la FAGEM, ha destacat la importància de seguir fent xarxa amb valor afegit, una xarxa de compromís i ha apostat pel diàleg social i per la necessitat de “fer atractiu el món de l’empresa entre els joves”.

Per la seva banda, Miquel Rodríguez, gerent del Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya i director de la 080 Barcelona Fashion, ha donat un missatge de tranquil·litat als assistents al sopar.

Al llarg de la Jornada, i de la mà d’Espartac Peran, s’ha viatjat en el temps a través dels 40 anys de vida d’Asegema, l’Associació d’Empresaris de Gèneres de Punt de Mataró i Comarca. Paulí Aluart, president d’Asegema, durant la seva intervenció ha assegurat que el tèxtil, a la nostra comarca, té futur.

Leave a Reply

*