L’ACEB i la UEA recuperen professions tradicionals amb programes del SOC

apicultor

Mas Buret ha format a un apicultor i TEXBER compta amb un nou contramestre gràcies als programes del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Fem Ocupació per a Joves (FOJ) i 30Plus són dos programes de polítiques actives d’ocupació que desenvolupa el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Fepime Catalunya hi participa directament com a entitat organitzadora i, algunes de les seves entitats associades s’hi adhereixen com a entitats vinculades.

Aquest és el cas de l’Associació Comarcal Empresaris Berguedà (ACEB) i la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) que han facilitat la inserció laboral de dues persones per cobrir vacants en sectors tradicionals que tenen dificultats per trobar perfils adequats a les seves necessitats.

Un apicultor a Mas Buret

Josep Maria Oliva, gerent de Mas Buret, explica a Foment de la Producció l’experiència de participar al programa 30Plus.

Quin perfil necessitàveu incorporar?

Buscàvem una persona que pogués treballar a l’obrador amb feines d’envasament, etiquetatge i que alhora pogués anar al camp i fer feines d’apicultor. No es fàcil trobar una persona que pugui fer les dues coses. Per treballar a l‘obrador no hi ha problema perquè és una feina tranquil·la però per la feina d’apicultor cal portar un vestit especial, passar calor, no ser al·lèrgic a les picades d’abella, no tenir angoixa per les possibles picades… Cal ser una mica més valent.

Com us ha ajudat la UEA en aquest procés?

Ells tenien una persona i ens van aconsellar aquest perfil. Estem molt agraïts a l’assessorament que ens van donar perquè potser, veient només el currículum, no l’haguéssim agafat però l’important no són els títols sinó les persones.

I com ha anat l’experiència?

Molt bé. Hem trobat a la persona idònia. Vam començar amb un contracte de 24 hores a la setmana i a  mig programa ja ho vam ampliar. Un cop passats els 9 mesos de programa hem decidit incorporar-lo a l’equip.

Estem molt agraïts a la UEA per deixar que ens acollíssim al programa 30Plus. És el primer cop que ho fem però no descartem tornar-nos-hi a adherir quan tinguem una plaça vacant.

Una teixidora i un contramestre a TEXBER

Josep Miquel Canal, gerent de TEXBER, ens explica a l’experiència de buscar una teixidora a través del programa FOJ i un contramestre amb el 30Plus.

 És difícil trobar personal qualificat per al sector tèxtil?

Molt, de fet no es troba personal format i la majoria d’incorporacions són persones de fora del sector a les que hem d’ensenyar i formar a l’empresa.

Quins perfils heu pogut cobrir amb els programes FOJ i 30Plus?

Amb el programa FOJ hem pogut formar, durant dos mesos, a una teixidora per substituir una baixa per malaltia.

I a través del programa 30Plus hem incorporat un contramestre, que és qui s’encarrega de solucionar qualsevol incidència que passi al taller  i de tornar a posar en marxa les màquines.  És una feina que només s’aprèn a base d’experiència i de passar molt de temps als telers. El programa només ens permetia tenir-lo contractat durant 9 mesos però l’objectiu és incorporar-lo a l’equip per suplir una jubilació.

És el primer cop que participeu en aquests programes?

Sí, però hi hem trobat una gran ajuda perquè els períodes de formació a càrrec de l’empresa siguin més lleus. De fet, aquest 2018 tenim previst tornar-hi a participar per formar a un ordidor.

Envia una resposta

*