Fepime i FAGEM reclamen més col·laboració público-privada entre pimes i administració

La dificultat per accedir al crèdit, la manca de professionals qualificats en certs sectors i la dificultat de les pimes per adaptar-se a l’entorn digital en comparació amb les grans empreses, entre les preocupacions dels empresaris del Maresme.

La seu de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) ha acollit aquest dimecres una nova sessió del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori.

Durant la sessió de treball, la presidenta de la FAGEM, Roser Moré, ha ressaltat la dificultat d’establir col·laboracions entre les empreses de la comarca i l’administració, que sovint no inclou a les associacions en els seus projectes. En la mateixa línia, la presidenta de Fepime, Maria Helena de Felipe ha assegurat que l’esforç que fan les associacions té un valor molt important i no es pot permetre “que sigui la pròpia administració pública la que faci la competència a les nostres organitzacions”.

Una altra reclamació del empresaris ha estat la dificultat que tenen les pimes del territori alhora de presentar-se a licitacions públiques ja que l’administració només prima el preu i no altres paràmetres objectius per valorar si una pime està preparada per oferir un servei. Moré també ha destacat la “necessitat d’establir diferències normatives entre les pimes, donat que estan al mateix sac les microempreses, les petites empreses, les empreses de 60 treballadors, però també les que en tenen 250.”

La trobada també ha servit per exposar les dificultats de les petites empreses per digitalitzar-se: la impossibilitat de contractar un perfil que s’encarregui de l’entorn digital; el temps que implica per a l’empresari assumir noves tasques digitals i la impossibilitat de destinar una partida del pressupost a la digitalització han estat les principals reivindicacions.

Altres inquietuds que s’han posat damunt la taula són la competència deslleial, l’economia submergida, la dificultat per contractar personal qualificat, l’augment de l’absentisme o la necessària aposta per la formació dual .

Fepime Catalunya farà arribar totes les conclusions del congrés, que s’exposaran en un acte de cloenda el proper 4 de juny a Barcelona, a les administracions públiques i partits polítics.

Les properes trobades del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya se celebraran a les seus de diferents entitats associades com ACEB, ACEE, AECEBRE, AEGP, AFAEMME, AIBV, AIJEC, CECOT, CEDOSONA, CIESC, COELL, FECOM, FEGP, FOEG, l’Institut Agrícola de Sant Isidre, SCF, TEXFOR, UEA, UEI, UIER i UPM.

 

Leave a Reply

*