Potenciar el sector industrial per retenir el talent jove a les terres de l’Ebre, una de les prioritats d’AECE

Les dificultats administratives per implantar noves empreses, l’economia submergida i les necessàries millores en infraestructures com la parada de l’Euromed a Tortosa, entre les preocupacions que els empresaris de les Terres de l’Ebre han exposat a Fepime Catalunya. 

La seu de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE) ha acollit aquest dijous una nova sessió del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori.

Durant la sessió de treball, José Daniel Cortijo, president de l’AECE, ha ressaltat la dificultat per implantar noves empreses a les Terres de l’Ebre. “Ens calen empreses però les qüestions administratives són molt complexes, més que a la zona del Baix Aragó, per exemple. Necessitem que els Ajuntaments facilitin la implantació d’empreses amb tràmits més simple”, ha assegurat Cortijo.

En aquesta mateixa línia, una altra de les preocupacions de l’ACE és la fuga de joves de les comarques. Els empresaris no volen que els joves marxin sinó que la gent pugui venir a guanyar-se la vida i a viure i per això calen indústries. En aquest sentit també han destacat la necessitat de noves indústries vinculades als productes de les Terres de l’Ebre.

Les infraestructures també han marcat bona part del debat: consolidar la parada de l’Euromed a Tortosa; la navegabilitat de l’Ebre com a assignatura pendent, el desdoblament de la N-340, la millora dels trens regionals i bonificacions per a les autopistes han estat alguns dels temes destacats.

Altres inquietuds que s’han posat damunt la taula són l’economia submergida, la mancança de mà d’obra qualificada en certs sectors, la necessària aposta per la formació dual i les complicacions de les pimes per adaptar-se a l’entorn digital per seguir sent competitives.

Fepime Catalunya farà arribar totes les conclusions del congrés, que s’exposaran en un acte de cloenda el proper 4 de juny a Barcelona, a les administracions públiques i partits polítics.

Les properes trobades del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya se celebraran a les seus de diferents entitats associades com ACEB, ACEE, AEGP, AIBV, AIJEC, CECOT, CEDOSONA, CIESC, COELL, FECOM, FEGP, FOEG, l’Institut Agrícola de Sant Isidre, SCF, TEXFOR, UEA, UEI, UIER i UPM.

Leave a Reply

*