Les principals empreses ripolleses busquen contractats potencials a la Fira de les 40h

Entre 12 i 15 directors de recursos humans de les empreses més importants del Ripollès estaran a la carpa de la UIER per rebre els currículums de futurs professionals.

Si vols tenir una oportunitat d’or per donar-te a conèixer a les empreses del Ripollès i poder treballar-hi, la UIER (Unió Intersectorial d’Empresaris del Ripollès) te la brindarà en el marc de la propera Fira de les 40 Hores de Ripoll. Coincidint amb el 35è aniversari de l’entitat, enguany la UIER disposarà d’una carpa situada a la plaça de Sant Eudald perquè els que vulguin puguin encaminar el seu futur laboral mitjançant un ‘networking ocupacional’.

Per fer-ho possible, entre 12 i 15 directors de recursos humans de les empreses més importants de la comarca com són Comforsa, Edicas, Sodeca, Fibran, la Fundació MAP, Mercadona o la pròpia UIER, estaran instal·lats a la carpa durant tot el dissabte (17 de març) per atendre a aquelles persones que vulguin deixar el seu currículum i ser escollits per treballar-hi. D’aquesta manera, s’acosta l’empresa als potencials treballadors i no a la inversa com sol passar habitualment.

A més, si una persona vol deixar el seu currículum a una empresa que en aquell moment no hi és present, ho podrà fer a través d’un vídeo currículum. A la pròpia carpa s’habilitarà un espai privat en què una altra persona assessorarà el potencial treballador perquè no s’oblidi de mencionar els aspectes més importants abans de gravar el currículum.

Tothom que s’hi vulgui presentar als directors de RRHH haurà de trucar prèviament al telèfon de al UIER (972 70 31 11) o enviar un missatge al correu electrònic de l’entitat (inserció@uier.org) per reservar hora i saber quins seran els horaris d’atenció de les empreses.

Els dos altres projectes de la UIER

Enguany, la UIER aprofitarà la Fira de les 40 Hores per presentar els dos projectes en què ha estat treballant durant els darrers mesos: el de captació d’activitats i el captació de talent. Iniciar aquests dos projectes ha estat possible gràcies al suport de la DIPUTACIÓ DE GIRONA.

En el primer cas, les eines principals per poder atreure noves activitats a la comarca passen per la identificació de tots els actius que la comarca té per atraure activitat i la seva promoció posant en marxa una pàgina web que integrarà altres portals web de la comarca en què s’hi podrà trobar el posicionament d’espais i sòl i sostre industrial i, que a més, es barrejarà amb tots aquells aspectes de millora de la competitivitat o punts positius perquè les empreses s’instal·lin al Ripollès.

Els altres web’s son les dedicades a captar talent que vulgui venir a VIURE I TREBALLAR a la comarca i/o la que identificarà tots els joves que van o aniran a estudiar fora per poder-los vincular amb les empreses abans de que finalitzin la seva formació, les diferents pàgines webs s’obriran el dia de la seva presentació durant la fira perquè la gent pugui dir-hi la seva i aportar-hi millores.

En el primer cas, (VIU I TREBALLA) el portal està pensat per gent de fora de la comarca per intentar-los convèncer de què han de venir al Ripollès a viure i treballar, oferir-los tot allò que creiem que necessiten per venir a la comarca.

Precisament, el gerent de l’entitat, Josep Pascal, afirma que hi ha ”molta gent que puja a la comarca durant el cap de setmana i que els hi agradaria quedar-s’hi la resta de la setmana, però no ho fan perquè creuen que no hi ha oportunitats”. Un fet que, com apunta el propi Pascal, no és cert, perquè hi ha diverses empreses de la comarca que asseguren que no hi ha manera de trobar determinats perfils.

En canvi, Futurs Professionals està pensada per vincular la gent jove que es va a formar a l’estranger amb les empreses d’aquí abans de què acabin la seva carrera. L’objectiu final és que aquests joves es puguin quedar a la comarca i no hagin d’anar a buscar feina fora, ja que estaran vinculats a empreses de la comarca abans de finalitzar la seva formació.

En el marc de la Fira i concretament a la carpa de la UiER ubicada a la PL. Sant Eudald, s’hi faran moltes mes activitats, de tota manera aquestes es presentaran a l’entorn de la roda de premsa de la fira de les 40 hores que es farà com cada any a l’Ajuntament de Ripoll.

Leave a Reply

*