La UIER reclama infraestructures per adaptar-se a la transformació digital

La simplificació dels tràmits administratius, la sensibilització dels empresaris en matèria de digitalització i la necessitat d’un institut de formació dual a la comarca, entre les preocupacions del empresaris del Ripollès.

La seu de la Unió intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) ha acollit l’última sessió del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori.

En relació al tema central del congrés, “la digitalització de les pimes”, el president de la UIER, Eudald Castells, ha assegurat que “per als municipis poc poblats del Ripollès, internet és una oportunitat i per tant la digitalització és clau. És per això que cal implantar de forma urgent les infraestructures en telecomunicacions a tota la comarca”.

En aquesta mateixa línia també ha afirmat que “és imprescindible que formar als empresaris en l’ús de les eines digital i que entenguin els beneficis i avantatges d’apostar per la digitalització a nivell empresarial”.

Els empresaris de la comarca també han posat de manifest la necessitat de simplificar els tràmits administratius per facilitar l’activitat empresarial.

En relació amb la formació, els empresaris reclamen un institut de formació dual al Ripollès per assegurar la disponibilitat de professionals qualificats. Consideren que cal tenir en compte criteris territorials de necessitats de les empreses i població per establir les aules de formació dual. “Les comarques poc poblades han de tenir criteris que evitin la despoblació i no aplicar només criteris de rendibilitat”, conclouen.

La sessió de treball també ha servit per posar damunt la taula altres reivindicacions com el desdoblament del ferrocarril i el necessari desplegament de fibra òptica a tot el territori.

Fepime Catalunya farà arribar totes les conclusions del congrés, que s’exposaran en un acte de cloenda el proper 4 de juny a Barcelona, a les administracions públiques i partits polítics.

Leave a Reply

*