Fepime Catalunya organitza una missió comercial a Amberes

Fepime Catalunya t’ofereix l’oportunitat de tenir una agenda comercial a Bèlgica per ajudar a les empreses a iniciar-se en el comerç internacional d’una forma ràpida i segura.

Fepime Catalunya, dins del programa d’internacionalització PROXI, organitza una missió comercial a Bèlgica amb la col·laboració de la Cambra de Comerç d’Amberes, amb qui es prepararà una agenda de contactes per totes aquelles empreses interessades.

La missió es durà a terme els dies 23 i 24 d’octubre de 2018 i tots els sectors hi són convidats.

Bèlgica: una oportunitat per a les empreses

Bèlgica es un país per a empreses que busquen clients, distribuïdors o socis comercials. Malgrat la seva reduïda grandària (11,4 milions d’habitants), Bèlgica i molt especialment Amberes gaudeix d’una posició geogràfica estratègica, al cor d’Europa, i forts vincles econòmics amb les regions veïnes de Països Baixos, Alemanya, França i Dinamarca.

Així mateix, és un mercat amb un alt poder adquisitiu, el segon de la Unió Europea en termes de PIB per càpita, que supera els 45.000 dòlars.

Les ciutats més poblades i principals centres econòmics del país són: Brussel·les (la capital), Amberes (el port més important) i Gent. L’economia belga es caracteritza per la seva solidesa i gran obertura a l’exterior.

Es tracta d’un mercat madur, amb una àmplia oferta de productes i serveis, on el sector terciari genera més de dos terços del valor afegit brut i ocupa a gairebé el 70% de la població activa. Així mateix, la seva activitat manufacturera és altament competitiva.

Sense tenir fonts de matèries primes o recursos naturals, el principal avantatge de Bèlgica resideix a la seva mà d’obra qualificada, la seva centralitat ( geogràfica I política) el seu patrimoni cultural i una elevada qualitat de vida.

Bèlgica, és el tercer país de l’àrea euro amb menor taxa d’atur: 8,0% el 2016; només per darrere d’Alemanya (4,98%) i Àustria (5%), segons dades del FMI.

Bèlgica compta amb un clima de negocis excel·lent (qualificació “A1”, segons *Coface), on les empreses presenten nivells de deute baixos i existeix una elevada diversificació industrial. Els acords contractuals s’apliquen amb eficàcia, i la protecció de la propietat intel·lectual és elevada. A més, l’alt grau de transparència és una fortalesa institucional clau.

Volem comptar amb tu!

Pots inscriure’t a la missió comercial mitjançant aquest formulari fins el 25 de juny. Les places estan limitades a 20 participants.

Consulta què inclou la missió comercial, quin és el programa previst i quines són les condicions per a poder participar en aquest enllaç.

 

Leave a Reply

*