Fepime Catalunya es reuneix amb el president de la Generalitat

Foment del Treball, Pimec i Fepime s’han reunit aquest dilluns amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

En una atenció als mitjans després de reunir-se amb Torra, les patronals catalanes han explicat que han demanat al president de la Generalitat estabilitat i potenciar el creixement de l’economia, així com impulsar el Pacte Nacional per la Indústria.

A la trobada al Palau de la Generalitat han assistit el vicepresident de Foment del Treball, Ramon Adell; el president de Pimec, Josep González, i la presidenta de Fepime, Maria Helena de Felipe.

De Felipe ha posat de manifest que una de les prioritats hauria de ser digitalitzar les petites i mitjanes empreses: “És un tema del qual hem de prendre nota i posar-lo en marxa”, ha assegurat la presidenta.

González ha insistit en què el Pacte Nacional de la Indústria garanteixi el cablejar dels polígons industrials i ha demanat que una de les prioritats de l’executiu de Torra sigui impulsar la formació professional perquè a les empreses manca personal qualificat.

Durant la reunió del president amb els líders de les patronals també s’ha apuntat la possibilitat de derogar el decret llei que va afavorir el trasllat de seus. “Podria ser un pas per afavorir un clima de major estabilitat i confiança” ha afirmat Adell.

DIÀLEG SOCIAL PERMANENT

Sobre la proposta de recuperar un “espai de diàleg social permanent” que han plantejat CCOO i UGT de Catalunya aquest dilluns després de reunir-se també amb Torra, González i De Felipe han defensat que això ja es podria trobar en el Pacte Nacional per la Indústria.

“Es pot fer una taula nova, però no oblidem que ja tindrem la de seguiment del Pacte Nacional per la Indústria, que podria ser el mecanisme en el qual es trobessin els agents socials”, ha indicat González.

Font: EuropaPress/Govern

Leave a Reply

*