Beatriz Fernandez –Tubau, Vicepresidenta de Fepime, i altres directives de la Ciutat es reuneixen amb l’alcaldessa de Barcelona

_AUS8614

La vicepresidenta de Fepime, Beatriz Fernández-Tubau, participa en a la reunió de Colau amb directives de la ciutat per abordar els problemes que afligeixen les dones al món laboral.

Fa uns quants mesos la massiva manifestació de dones del 8 de març per exigir una societat igualitària va posar de manifest que la societat està canviant. Una nova onada femenina ha irromput a les ciutats amb el clar objectiu de trencar el sostre de vidre que les empresona, de parlar de corresponsabilitat en lloc de conciliació, de donar oportunitats a les dones que no tenen recursos… Gairebé de canviar el món.

Aquesta és la percepció que ahir 14 empresàries, directives i presidentes d’associacions de dones, entre elles la vicepresidenta de Fepime, van traslladar a l’alcaldessa Ada Colau, acompanyada de la directora de Barcelona Activa, Sara Berbel.

La d’ahir va ser la segona trobada que l’alcaldessa de Barcelona va mantenir amb aquest grup d’empresàries. La primera va tenir lloc el setembre del 2016. A la seu de Barcelona Activa li van explicar que és el moment de fer el salt, que Barcelona va pel bon camí, però també van advertir que encara queda molt camí per recórrer perquè elles puguin accedir als càrrecs de responsabilitat, a organismes de representació empresarial, a la tecnologia i també a muntar el seu propi negoci.

Ada Colau va recollir el guant de les seves reclamacions amb el convenciment–els va dir–que “el segle XXI és de les ciutats, de les dones i de la tecnologia”. Va apostar per treballar activament per la paritat, com fa l’acabada de constituir associació 50 a 50, i va explicar la seva incomoditat quan, al cap de poc de ser nomenada alcaldessa, presidia consells d’administració formats gairebé exclusivament per homes.

Entre les assignatures pendents en què les directives es van conjurar a treballar hi ha l’assessorament a les dones que aconsegueixen crear el seu propi negoci. “Tenen acompanyament al començament, però després, en el moment més delicat, que són els tres primers anys, en què moltes fracassen, se senten soles”, va explicar una de les presents.

Per a aquest col·lectiu es va proposar aportar algun tipus de suport emocional i de mentoria que els permeti afrontar el fracàs o treballar per la viabilitat de les seves empreses. Sara Berbel va dir que des de fa uns quants mesos BarcelonaActiva només treballa amb empreses–calcula que tenen al voltant de 10.000 proveïdors– que paguen més de 1.000 euros als seus treballadors i contracten més de sis mesos. “No són polítiques exclusivament femenines, però també és veritat que les dones al món laboral són les més vulnerables, i d’aquesta manera ens assegurem que elles es beneficien d’aquesta iniciativa”, va dir.

També va explicar que s’han triplicat els ajuts a les polítiques de gènere i que l’any passat 1.031 dones van participar en les accions formatives de l’Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores.

A l’alcaldessa li van demanar que intervingui en la contractació municipal. És a dir, que l’Ajuntament incorpori clàusules per contractar només els proveïdors que compleixin amb la llei d’igualtat. Una qüestió que està analitzant l’Ajuntament, però que presenta serioses dificultats per les diferents normatives que han de complir les administracions.

Colau també va fer referència als problemes que té per cobrir les gerències, on hi ha una àmplia representació masculina. Un altre dels suggeriments va anar dirigit a l’acompanyament de les estudiants de doctorats. La percepció és que el seguiment es fa en la infantesa i que també són necessaris serveis d’assessorament a les dones en la seva etapa universitària.

La bretxa tecnològica, la importància de tenir el suport masculí per consolidar el canvi o el reglament de gènere que està impulsant l’Ajuntament a través del Consell de Dones van ser altres de les qüestions que van centrar la reunió, que les assistents es van instar a repetir, mentre que cadascuna continuarà treballant en el seu àmbit. Almenys fins que les xifres de la representació femenina al món laboral no millorin.

A Espanya, segons l’indicador de la Igualtat de Gènere de la Cambra de Comerç, només un 19% de les dones arriben als consells d’administració i, a Barcelona, el salari mitjà d’elles el 2017 va ser un 21,8% inferior al dels homes.

Envia una resposta

*