Augmenta un 21,2% la demanda de perfils metal·lúrgics en empreses de l’Hospitalet i el Baix Llobregat

L’Agència de Col·locació d’AEBALL ha gestionat durant el primer semestre de 2018 un total de 140 ofertes de treball d’empreses de L’Hospitalet i Baix Llobregat, gairebé les mateixes que durant el primer semestre de l’any 2017.

D’entre els perfils sol·licitats per les empreses aquest any, en comparació al primer semestre de 2017, hi ha hagut diferències notables. Aquest 2018 ha augmentat prop d’un 21,2 % la demanda de perfils específics pel sector metal·lúrgic, com per exemple: matricers, fresadors, mecànics, torners, planxistes, frigoristes, tècnics instal·ladors, etc., que suposen en total el 37,2% dels perfils publicats per l’AEBALL, en comparació amb l’any passat que durant el mateix semestre aquests perfils suposaven un total d’un 16% de les ofertes de treball. Encara que, cal destacar també, que aquest primer semestre de l’any les demandes d’enginyers tècnics i superiors han caigut un 10% en comparació al mateix període del 2017, així com les demandes de perfils administratius que també han caigut un 10%. La demanda de perfils comercials es manté estable, amb un total d’un 14% dels perfils publicats. 

Les dades d’aquest primer semestre de l’any reafirmen que continuem com al 2017, on es ja es veia la recuperació i activació del mercat de treball en comparació al 2016, tot i que, a un ritme molt inferior al que hi havia abans de la crisi, quan les ofertes de treball eren pràcticament el doble que actualment.

D’altra banda, pel que fa al nombre de currículums, l’entitat ha rebut durant aquest primer semestre de 2018 un total de 8.050 CV, un 36% menys que al mateix semestre de l’any anterior. Aquesta dada també ens confirma una certa recuperació del mercat ja que aquest any, hi ha hagut molts menys candidats en les ofertes de treball gestionades per l’AEBALL.

L’AEBALL, és Agència de Col·locació acreditada pel Servicio Público de Empleo Estatal i ofereix un servei de Borsa de Treball i d’Intermediació Laboral a les empreses associades i a totes les persones que s’adrecen a l’entitat sota els principis d’igualtat d’oportunitats, no-discriminació, transparència, gratuïtat, efectivitat i qualitat. A més l’entitat treballa en diferents projectes de forma continuada al territori de L’Hospitalet i Baix Llobregat, per tal d’ajudar i orientar a diferents col·lectius que es troben amb situació d’atur.

També cal destacar que l’entitat pertany a la Xarxa de Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya,per tal d’ajudar i donar impuls i promoció a emprenedors, empreses i autònoms al llarg de tot el seu procés de creació, creixement i èxit dels projectes.

Leave a Reply

*