Els empresaris busquen professionals especialitzats

foeg
Ernest Plana, president de la FOEG.

Opinió del president de la FOEG, Ernest Plana. 

La patronal dels empresaris gironins fa una valoració molt positiva de l’increment del nombre d’empreses a la demarcació, que és un indicador que s’està sortint de la crisi, juntament amb el fet que està augmentant el nombre de llocs de treball, però alhora assenyala que calen més professionals especialitzats en determinats sectors, sobretot en algunes enginyeries.

I demana més formació específica perquè les persones aturades puguin tenir perfils que encaixin més amb el que es necessita. Així mateix, exigeix mesures per evitar el descontrol dels preus elèctrics.

El president de la FOEG, Ernest Plana, destaca que les empreses gironines “són majoritàriament familiars” i que durant anys “han dedicat grans esforços per combatre la crisi i mantenir tots els llocs de treball que han pogut en èpoques complicades”.

Plana assenyala que la crisi comença a superar-se i que en els últims anys “s’estan tornant a crear llocs de treball i ha tornat a pujar el nombre d’empreses”, però subratlla que els empresaris topen amb un problema: “No sempre encaixa l’oferta de treballadors amb la demanda.”

En aquest sentit, explica que “fan falta més professionals especialitzats per cobrir necessitats que tenen les empreses”, i assenyala que la patronal fa molt temps que remarca “la importància de potenciar la formació específica en determinats oficis”. Plana subratlla que així “s’aconseguiria reduir més l’atur”.

Cost energètic

El president de la FOEG, a més, subratlla els “grans obstacles” que tenen les empreses pel que fa al tema energètic. “Els preus desorbitats de l’energia elèctrica i els increments constants en el cost, així com les dificultats per obtenir nous subministraments i ampliacions de potència, resten competitivitat a les empreses”, diu Plana.

Font: El Punt Avui
Autora: Lurdes Artigas

Leave a Reply

*