FECAV i CONFEBUS participen a Brussel·les a un seminari sobre mobilitat en autobús

FECAV acompanya CONFEBUS en un acte en defensa del model de transport en autobús per concessió al Parlament Europeu. 

El president de FECAV, José María Chavarría, i la seva directora, Mireia Ruiz, han format part de la delegació de CONFEBUS que ha participat en un seminari celebrat el 4 de setembre al Parlament Europeu en defensa del model de transport en autobús per concessió.

L’acte, titulat “Cap a un transport europeu real: autobusos i autocars, el cas espanyol” ha estat organitzat per eurodiputats espanyols de la Comissió de Transport i Turisme del Parlament Europeu a Brussel·les.

El seminari ha comptat amb la participació de la secretaria general de Transports del Ministeri de Foment, María José Rallo, i de la directora general de Transport Terrestre, Mercedes Gómez.

En la seva intervenció, Rallo ha presentat el model espanyol de transport de viatgers per carretera per concessions que, tot i la seva “singularitat” dins d’Europa, “garanteix la mobilitat dels ciutadans, amb una gran capil·laritat, preus competitius i alts estàndards de qualitat, seguretat i eficiència mediambiental”. També ha exposat que, en el cas de les concessions estatals, el sistema té “cost zero” per a l’administració perquè dins d’una mateixa concessió s’inclouen serveis rendibles i no rendibles.

La secretaria general de Transports ha traslladat la necessitat que la normativa europea (reglament 1073/2009) que pretén liberalitzar les rutes de més de 100 km, que actualment està en tramitació, “preservi i sigui compatible amb el model espanyol”. Així, ha subratllat que “en aquest model s’estableix una vertadera competència pel mercat a través de les licitacions públiques en les que pot participar qualsevol empresa europea”.

En l’acte també hi ha intervingut el president de CONFEBUS, Rafael Barbadillo, en representació dels operadors d’autobusos.

Per part de la Comissió Europea han intervingut al seminari Jocelyn Fajardo, cap de gabinet adjunt de la Comissària Europea de Transports, i Eddy Liegeois, cap de la unitat de Transport Terrestre de DG Move, que han presentat una contraproposta a la primera versió presentada pel mateix òrgan, respecte la modificació del reglament 1073/2009.

Leave a Reply

*