Noves eines de responsabilitat social

El consell de Relacions Laborals, al que pertany Fepime Catalunya, presenta les noves eines de responsabilitat social.

La Comissió de Responsabilitat Social del Consell de Relacions Laborals va presentar ahir 18 de setembre a Barcelona un conjunt de nous instruments que són fruit d’una visió compartida per impulsar la responsabilitat social a Catalunya i que ajudaran a que les empreses puguin continuar avançant cap a models més ètics, justos i competitius.

El president de la Comissió i director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Enric Vinaixa, va donar la benvinguda a una vuitantena d’entitats procedents del sector públic i privat tot exposant que el compromís responsable que adopta cada organització esdevé el seu millor motor d’innovació, permet gestionar positivament la diversitat i desenvolupar el seu capital humà.

A continuació, l’expert en ètica aplicada i valors, Àngel Castiñeira va explicar l’evolució del terme “responsabilitat social” des del plantejament filantròpic fins al canvi de paradigma que ha suposat l’Agenda 2030 i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de NNUU, un nou marc de referència que ofereix a tots els grups d’interès la possibilitat de contribuir a tenir un món millor.

Tot seguit, la Comissió de Responsabilitat Social del Consell integrada per Cristina Torre, CCOO de Catalunya; Martí Vives, UGT de Catalunya; Maria Mora, FOMENT del Treball; Rosa M. Juny, PIMEC; Roser Moré, FEPIME; Àngels Cuadrada, Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; van poder presentar les tres noves eines de responsabilitat social (Marc de referència, Recomanacions a la negociació col·lectiva i Guia d’eines de gestió) i respondre a les preguntes formulades per Núria Gonzàlez, coordinadora analista del Consell.

L’acte va finalitzar amb la intervenció de la secretària general del Consell, M. Àngels Pujols, i l’experiència pràctica de dues empreses compromeses i excel·lents en aquesta matèria. Elisabet Gonzalez, de l’Institut Guttmann, va compartir els reptes i les oportunitats que ha suposat el procés de millora contínua que ha impregnant tots els àmbits de l’organització i, Òscar Royo de Condorchem, va exposar el seu compromís amb l’RS com a peça clau de l’engranatge intern i extern de la seva empresa.

Les eines es poden consultar en aquest enllaç.

Leave a Reply

*