Afaemme celebra el Meda Women Entrepreneurs Forum a Amman

El paper de les dones en la tecnologia ha estat l’eix central de debat en la desena edició del Fòrum Mediterrani de Dones Empresàries celebrat a Amman, Jordània. 

El Theatre Jordan Chamber of Commerce d’Amman (Jordània) ha acollit els dies 2 i 3 d’octubre la X Meda Women Entrepreneurs Forum organitzat pel Consorci d’Afaemme, l’Associació d’Organitzacions de Empreses Mediterrànies; el JFBPW, the Jordan Forum Business and Professional Women; ASCAME, la Cambra de Comerç de la Mediterrània; la Cambra de Comerç d’Amman i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Joardania 2La sessió de benvinguda ha comptat amb la participació de Senator Issa H. Murad, President de la Cambra de Comerç d’Amman; Taghrid Nafeisi, Presidenta del Jordan Forum Business Professional Women (JFBPW);  María Helena de Felipe, Presidenta de l’Association of Organizations of Mediterranean Businesswomen (AFAEMME); Dr. Ahmed M. El Wakil, President de l’Association of Mediterranean Chambers of Commerce and Industry (ASCAME); H.E. Andrea Fontana, Ambaixador de la Unió Europea al Regne Haití de Jordània. L’inici del fòrum ha comptat, a més, amb la presència de s’altesa la Princesa Sumaya bint El Hassan. 

Al llarg de la primera jornada s’han celebrat tres sessions: la primera sobre la unitat de suport als negocis amb base a casa; la segona, sobre el llançament del nou laboratori d’Innovació organitzat per JFBPW i l’última sobre casos d’èxit d’emepresàries en el marc internacional.

Durant la tarda, empresàries de renom han compartit experiències i han posat damunt la taula aspectes com el paper de la dona en l’economia digital i l’accés a la digitalització i TIC; l’ús i la creació de màrqueting digital; l’adopció d’un enfocament centrat en les persones i la perspectiva de gènere i les polítiques d’integració de la igualtat de gènere en TIC.

En el marc del EBSOMED Roadshow, la sessió inaugural d’aquest dimecres 3 d’octubre ha girat entorn de la incorporació de la dona en l’economia digital i hi han participat com a ponents, a més de les personalitats de la primera jornada, Laurence Païs, Secretari General Adjunt d’Afers Socials i Civils, Unió per a el Mediterrani (UpM); Saida Neghza, Presidenta de la Unió de Confederacions del Mediterrani de Empreses (Businessmed); Reem Badran, Membre del Consell d’Administració de la Cambra de Comerç d’Amman i presidenta de la Xarxa Empresarial d’Orient Mitjà i Nord d’Àfrica (MENA BWN) i Mary Kamel Kawar, Ministre de Planificació i Cooperació Internacional al regne de Jordània.

Jordania 5Sota el títol ‘Com estan les petites empreses dirigides per dones millorant la digitalització als Països Mediterranis?’ la última taula rodona del fòrum ha comptat amb la participació de Beatriz Fernández-Tubau, presidenta de l’Associació Catalana d’Empresàries i Executives (ACEE) – Presentation project Euro-MediterraneanWomens Foundation, FFEM.

La sessió ha començat amb el parlament de Sanem Oktar, Presidenta de KAGIDER (Turquia) i han pres part de la taula rodona Lina Tsaltampasi, Presidenta de l’Associació Grega de Dones Empresàries, SEGE (Grècia); Flutura Xhabija, Presidenta de l’Associació Nacional d’Empresàries, professionals i artesanes albaneses, SHGPAZ (Albània); Yomna El Sheridy, Presidenta Empresàries d’Egipte21, BWE21 (Egipte); Rachida Jebnoun, Presidenta del Consell Internacional d’Empresaris de la Dona, CIFE (Tuníssia); Samira Hulaileh, Presidenta del Fòrum Dona de Negocis-PalestinaBWF (Palestina); AsmahanZein, Presidenta de la Lliga Libanesa de Dones en Negocis LLWB, (Líban); Aicha Amrani, Presidenta de l’Associació de dones empresàries Chefs del Marroc AFEM (Marroc); Ayla Alkan, Vicepresident de l’Associació de Dones Empresarials d’Izmir IZIKAD (Turquia); Cristina Viscontil, Presidenta internacional SELENA (Itàlia) i Doris Sammut, Presidenta de l’Associació de Patrons de Malta.

Leave a Reply

*