Cecot celebra la 24a Nit de l’Empresari

cecot

Més de 900 empresaris participen a la trobada sota el lema ‘Smart Society: transformació digital i apoderament social’.

Sota el títol ‘Smart Society, transformació digital i empoderament social’, Cecot ha celebrat aquesta trobada en què ha reunit al Teatre Nacional de Catalunya prop de 900 persones, encapçalades pel president de la Generalitat, Quim Torra.

També hi han assistit el president del Parlament, Roger Torrent; els consellers Chakir el Homrani, Àngels Chacón, Ernest Maragall i Jordi Puigneró; l’expresident de la Generalitat Artur Mas; la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa; la presidenta de Fepime, Maria Helena de Felipe, i el president del CTESC, Lluís Franco.

NECESSITATS A AFRONTAR

Davant ells, Abad ha demanat afrontar els problemes amb la Formació Professional (FP) i el mercat laboral, pel que ha defensat treballar amb “celeritat i visió de futur” per a disposar de professionals qualificats.

També ha demanat lluitar contra l’economia submergida, no augmentar impostos i cotitzacions socials, fomentar l’economia circular, apostar per la transició energètica, la descarbonització de l’activitat empresarial i reduir els costos energètics de les empreses.

JOVES EMPRESARIS

El president del Cercle Cecot de Joves Empresaris, Paco Hoya, ha demanat no penalitzar socialment a qui cursa cicles formatius, així com que els autònoms tinguin una protecció similar als treballadors per compte d’altri i que la seva cotització “deixi de ser un fre” per desenvolupar projectes.

A més, Paco Hoya ha defensat impulsar els nous models d’economia descentralitzada i els mitjans de pagament electrònic.

Hoya ha reclamat “uns governants amb amplitud de mires, amb alt nivell intel·lectual, amb capacitat de comandament d’equips i de direcció de persones, líders socials però també bons gestors”.

“Al cap ia la fi un govern de qualsevol àmbit no és més que una gran empresa que té un ànim de lucre diferent”, ha raonat.

PREMIATS

En els premis d’aquest any, el president de Moventia, Miquel Martí, ha estat elegit per rebre el Reconeixement Cecot a la Personalitat. En el seu discurs d’agraïment, Martí ha advocat per la col·laboració entre el sector públic i el privat per assegurar que l’economia catalana segueixi sent líder, competitiva i oberta.

El premi a l’Empresa més Internacional ha recaigut en Macsa ID de Sant Fruitós de Bages (Barcelona); el Reconeixement a la Innovació a Cebiotex de Terrassa; el Comerç més Dinàmic per Dormity, també de Terrassa, i la millor Iniciativa Empresarial a Comser de Terrassa.

Així mateix, el quart Reconeixement CaixaBank a la Pime Responsable ha estat per Airos Gluten Free del Papiol (Barcelona), el tercer Premi Prevint per a la Fundació Ampans de Santpedor (Barcelona) i el de l’Associació Empresarial per a l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) de Barcelona.

Les empreses centenàries Mobles Lloveras –101 anys– i Casamitjana –100 anys–, ambdues de Terrassa, també han estat reconegudes per la patronal vallesana.

Envia una resposta

*