ACS INFORMÁTICOS: “Dominem les TIC des del principi fins el final”

ACS informáticos és la primera empresa TIC catalana que presenta un projecte a la Cambra de Comerç per assistir a la fira mundial de medicina a Düsseldorf.

ACS Informáticos va néixer a Montcada l’any 1995 de la mà de Félix Olmos, qui comptava amb una àmplia experiència en grans empreses del sector informàtic. Més de 20 anys després, l’empresa compta amb 100 treballadors i una facturació de 3 milions d’euros. Des de Foment de la Producció parlem amb Jaume Vila, director d’ACS Informáticos per descobrir els reptes de futur de l’empresa que està associada a l’AEBALL.

Quins serveis oferiu des d’ACS Informáticos?

Som especialistes en serveis outsourcing del segle XXI: ciberseguretat, blockchain, internet de les coses (IoT), indústria 4.0, comandaments al núvol, programació (.net, Java, SAAB), smart cities, etc. Som capaços de crear un control de plagues amb IoT, l’enllumenat d’una ciuat, controlar el creixement d’una plantació de tomàquets i també de desenvolupar el sistema informàtic de tots els Centres d’Atenció Primària de Catalunya. Pel que fa a les TIC, les dominem de principi a fi per oferir un servei integral als nostres clients.

Amb quin tipus de clients treballeu?

Treballem amb grans clients (SEAT, Fujitsu…) i també amb administracions públiques. Això és possible perquè comptem amb treballadors distribuïts per tot el territori i també perquè procurem buscar partners per presentar-nos a les diferents licitacions que sorgeixen.

Oferiu serveis a pimes també?

Un dels nostres objectius i reptes de futur és precisament diversificar el negoci i, a més de mantenir les grans multinacionals que ja són clients, aconseguir acostar els nostres serveis a les petites i mitjanes empreses, ja sigui aquí o fora del territori.

L’objectiu és doncs seguir creixent també a nivell internacional?

Ara estem en un programa amb ACCIÓ per ampliar mercat a Itàlia, Països Baixos, Xile, Panamà, Portugal i també Andorra en una fase molt inicial. A més a més, tenim tota la documentació necessària per presentar-nos a concursos públics tant a Catalunya, com a Espanya com a l’espai Schengen i això hi ha molt poques pimes que ho tinguin actualment.

En aquesta línia, ACS Informáticos estarà present a la fira mundial de medicina a Alemanya.

Des de la Cambra de Comerç de Barcelona es facilitava l’oportunitat de presentar projectes per anar a la Healthcare Brokerage Event MEDICA 2018, la fira mundial més important de medicina que enguany es celebrarà del 12 al 14 de novembre Düsseldorf. En total s’hi van presentar 18 empreses i vam resultar escollits. Així ens hem convertit en la primera empresa TIC catalana en presentar un projecte.

Com serà la vostra presència a la fira?

Disposarem d’un espai per presentar els nostres projectes com ara el control de plagues a centres mèdics amb IoT; una aplicació que permet conversar de forma immediata i les 24hores amb metges especialistes; una aplicació per demanar cita als centres de salut o els nostres serveis com a experts en ciberseguretat, entre altres.

És doncs una bona oportunitat que encaixa amb l’aposta per créixer de forma internacional.

Exacte. A la fira, a més de l’stand participarem en un speakers’ corner on podrem explicar als assistents els nostres projectes i presentar els nostres serveis de forma directa. I no només això sinó que l’esdeveniment ens permet tancar reunions per conèixer altres futurs clients o partners per ampliar la nostra xarxa de contactes i qui sap si treballar plegats en el futur.

Tot i que la fira és especialitzada en medicina, treballeu en altres sectors?

Absolutament. Donem servei a tots els clients, ja sigui multinacional o pime, i oferim una àmplia gamma de solucions per a qualsevol sector. I si no comptem amb els professionals adequats, els busquem, independentment de la localització geogràfica del client.

Leave a Reply

*