La Comissió de Seguretat i Salut Laboral del Consell de Relacions Laborals es reuneix a Lleida

El divendres 23 de novembre, la Comissió de Seguretat i Salut Laboral del Consell de Relacions Laborals es va reunir, en sessió extraordinària, a Lleida i va comptar amb la participació d’agents socials d’aquesta demarcació.

Aquesta reunió s’emmarca en la dinàmica de descentralitzar l’activitat del Consell, per tal d’afavorir la participació i el diàleg social amb els agents del territori en aquelles qüestions que els afecten i són del seu interès.

El director dels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Joan Santacana, va donar al benvinguda als assistents i es va poder comptar també amb Alejandra Montegut, cap de a Inspecció de Treball de Lleida i Montserrat Puiggené, responsable de la Unitat de Salut de Lleida i Alt Pirineu i Aran.

Les organitzacions del territori van estar representades per Sonia Barzano, responsable d’acció sindical i de seguretat i salut a les comarques de Lleida de Comissions Obreres; José Luis Aguilà i Ramón Moreno, secretari general i secretari de política social i ocupació, respectivament de la UGT de Terres de Lleida; Josep Maria Gardeñes, Manel Biosca, Marta Cervos, Jaume Obiols i Ester Pagano, president i vicepresidents, respectivament, de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida; i, Borja Solans, membre de la Junta de Pimec Lleida.

Per part de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral es van presentar les dades sobre sinistralitat laboral de gener a setembre de 2018 a Catalunya i les comarques de Lleida, seguidament, els agents socials, els representants de l’autoritat laboral, de la Inspecció de Treball i del Departament de Salut del territori van exposar els seus posicionaments sobre com abordar diferents problemàtiques dels accidents laborals i malalties professionals, tot focalitzant l’interès en l’àmbit específic del territori. Des de l’Institut es va informar de tot el material existent vinculat a les problemàtiques exposades.

La reunió va evidenciar l’oportunitat d’abordar el tractament de la sinistralitat amb coresponsabilitat de tots els agents i organitzacions territorials i la secretària general del Consell de Relacions Laborals va tancar la sessió posant a disposició l’espai de Consell per a impulsar iniciatives sorgides del diàleg i la concertació social i orientades a reduir la sinistralitat i avançar en la cultura de la prevenció.

Leave a Reply

*