Foment del Treball reconeix Francisco Reynés amb la Medalla d’Honor a l’Empresari de l’Any

La patronal catalana distingeix també a Montserrat Caballé, in memoriam, amb la Medalla d’Honor per la seva Trajectòria Artística i Transcendència Social i Joan Pujol amb la Medalla d’Honor per la seva Trajectòria com a Secretari General del Foment durant 35 anys.

Foment del Treball ha celebrat l’onzena edició dels premis anuals que reten homenatge a l’empresari i economista Carles Ferrer Salat. Els guardons reconeixen empreses i empresaris en les categories de Compromís Social, R + D, Internacionalització i Medi Ambient i les tres Medalles d’Honor a Empresari de l’Any, Trajectòria Empresarial i Trajectòria Artística i Transcendència Social. L’acte d’entrega dels guardons s’ha celebrat aquest dijous a l’hotel Sofia de Barcelona i ha comptat amb la presència del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez; el president de la Generalitat, Quim Torra.

En aquesta edició, Foment del Treball ha lliurat tres Medalles d’Honor. La patronal catalana ha reconegut Francisco Reynés, president executiu de Naturgy, amb la Medalla com Empresari de l’Any per la seva trajectòria professional al llarg d’aquest 2018, com a figura crucial en el procés de canvi i modernització iniciat per Naturgy; Joan Pujol, ex secretari general de Foment, amb la Medalla per la Trajectòria Empresarial pel seu compromís amb el món empresarial català durant més de tres dècades; i, finalment, a Montserrat Caballé, in memoriam, per la seva trajectòria artística i transcendència social.

Els premis Carles Ferrar Salat distingeixen la tasca realitzada per les empreses i destacats empresaris, durant l’últim any o bé al llarg de la seva trajectòria. Foment del Treball ha reconegut aquest any Aigües de Barcelona per la seva tasca en Compromís Social; Cellnex Telcom per apostar en R+D; el Grup Cañigueral per la seva estratègia d’internacionalització; i, finalment, Nufri pel seu compromís amb el Medi Ambient.

Fotografía 010

Els valors de Ferrer Salat

Amb la institució dels seus premis anuals, Foment del Treball vol reconèixer  l’esforç i la determinació de destacades personalitats de l’entorn pel seu compromís amb el desenvolupament social i empresarial. Brillant empresari català, Ferrer Salat va ser president de Foment en el moment del renaixement de la patronal catalana amb l’arribada de la democràcia: alhora, va ser també president fundador de la patronal espanyola CEOE i posteriorment president de la gran patronal europea UNICE, avui anomenada Business Europe.

Uns valors, els que representa Carles Ferrer Salat, que identifiquen plenament els de Foment del Treball: la patronal catalana, l’organització empresarial més antiga d’Europa amb 240 anys d’història, que ha encarnat l’entusiasme de catalans emprenedors pel progrés de Catalunya i d’Espanya.

Leave a Reply

*