Acord per convertir l’FP en una “formació de prestigi”

Es constitueix la Comissió Rectora de Formació i Qualificació Professionals amb el Govern, patronals i sindicats. 

El president de la Generalitat, Quim Torra ha presidit la primera reunió de la Comissió Rectora de Formació i Qualificació Professionals que s’ha celebrat aquest divendres 22 de febrer, juntament amb els principals responsables de la patronal i els sindicats. La sessió també ha comptat amb la participació de la consellera de Presidència, Elsa Artadi; el d’Educació, Josep Bargalló, i el de Treball, Chakir el Homrani.

“Es tracta d’un projecte de país, que construeix país, i ha de ser un projecte que deixi una petjada en les properes generacions”, ha recalcat Torra, que ha admès que arriben tard en aquesta qüestió, per la qual cosa volen donar tot el suport necessari a la iniciativa.

En la seva opinió, el repte és fer de l’FP una formació de prestigi i associar-la amb una garantia d’ocupació, competitivitat i economia, i ha fet una crida a deixar de menysprear-la vinculant-la només a “alumnes que no volen estudiar” com reconeix que havia passat.

Per al conseller d’Educació, Josep Bargalló, la creació de la comissió rectora és un “punt d’inflexió” en la necessitat d’apostar per l’FP, com han fet les economies més productives, i assegura que així ho faran aquesta legislatura unificant criteris entre diferents conselleries i donant resposta als reptes que presenta.

Entre aquests reptes, ha explicat, es troba la necessitat de detectar les necessitats formatives; una orientació formativa al llarg de la vida; una aposta per l’FP dual, i la recuperació del rol alumne-professor, entre molts d’altres.

El vicepresident de Foment del Treball Joan Roget ha aplaudit la constitució d’aquesta comissió “pel bé de les persones i de les empreses”, i ha demanat afrontar els reptes que planteja aquesta aposta per l’FP i adaptar-la a les necessitats de les empreses.

Per la seva part, la presidenta de Fepime Catalunya, Maria Helena de Felipe, ha assegurat que “ara més que mai necessitem construir una relació fluida i efectiva entre educació i empresa”.  “Hem de sere capaços de materialitzar el compromís que com a organització empresarial tenim d’impulsar i prestigiar els estudis de formació professional, i donar resposta a les necessitats de perfils professionals que requereixen les empreses”, ha conclòs.

Leave a Reply

*