Les empreses CEPYME500 catalanes coneixen les claus sobre el finançament

Fepime Catalunya y CEPYME celebren a Barcelona la jornada “Finançament per al creixement i la internacionalització”.

Les empreses de Catalunya integrades en la iniciativa CEPYME500 han participat avui a la jornada sobre Finançament per al creixement i la internacionalització, organitzada per la Confederación Española de la Pequeña y Mediana Empresa (CEPYME) i Fepime Catalunya, organització representativa de les pimes catalanes, que s’ha desenvolupat a Barcelona. La trobada ha comptat amb l’assistència d’empreses com Torrons Vicens, Euroaliment Grup Pons, Transglobal, García de Pou, Nae Comunications, Premium Mix Group, i Promaut, entre altres companyies reconegudes com a empreses CEPYME500.

A la inauguració de l’acte ha intervingut la presidenta de Fepime i vice-presidenta de CEPYME, Mª Helena de Felipe, que ha destacat el protagonisme de les empreses mitjanes i petites en l’economia espanyola i ha assenyalat que “cal fer un esforç per augmentar la dimensió de les empreses, en la línia dels països més dinàmics i competitius d’Europa”. Les pimes, ha indicat De Felipe “han de créixer i superar els obstacles fiscals i d’accés al finançament per sortir del bucle de la dimensió, que és un fre per innovar, exportar i competir en els mercats globals. La internacionalització és un factor determinant per augmentar la capacitat productiva i competitiva de les pimes per aconseguir el creixement que necessiten “.

Per la seva banda, el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Ferrer, que ha intervingut en la cloenda de la jornada ha destacat el treball de les petites i mitjanes empreses, que representen el 98% del teixit empresarial de Catalunya i ha assenyalat que és important que coneguin totes les opcions de finançament que estan al seu abast per impulsar el seu creixement i competitivitat.

L’acte ha comptat amb la participació de representants de les empreses, que han exposat la seva experiència en processos de creixement i internacionalització. Eduard Romeu, vicepresident de Grup Audax Renovables, empresa energètica, creada el 2007, ha explicat com la seva empresa es va beneficiar de les oportunitats de finançament que ofereix el MAB. En aquesta mateixa línia, Alejandro García, vicepresident de la farmacèutica Reig Jofre, ha explicat com va abordar la seva companyia el procés d’internacionalització, com a conseqüència de la trajectòria i el creixement de l’empresa.

També han intervingut Eduardo Pons, director general d’Euroaliment Grup Pons, empresa agrícola fabricant d’oli d’oliva i Àngel Velasco, director general de Torrons Vicens, especialitzats en la fabricació de torrons artesans -ambdues empreses CEPYME500-, que han explicat com les seves respectives empreses han abordat l’estratègia d’internacionalització, buscant productes innovadors per adaptar-se a les demandes dels mercats i com han accedit al finançament necessari per abordar aquests projectes.

A la trobada s’han abordat les possibilitats d’accés al finançament tradicional i altres alternatives de finançament. Entre d’altres experts, hi han intervingut Mario Buisán, director del Gabinet de Presidència de l’ICO; Jesús González Nieto, director gerent de MAB Mercado Alternativo Bursátil (BME Bolsas y Mercados Españoles); Emma Montserrat, directora comercial d’Organització Catalunya de Bankinter i Antonio Pulido, soci director de Dynamic Financial Solutions for Corporates (DFSC).

Com ha assenyalat en la trobada el director d’Economia de CEPYME, Carlos Ruiz, l’objectiu de CEPYME500 és impulsar el creixement de les empreses espanyoles i projectar la seva contribució al desenvolupament econòmic i a la creació d’ocupació. Per això CEPYME500 posa a disposició de les empreses una sèrie d’eines que contribueixen a millorar la seva gestió, impulsar el seu creixement i innovació i la seva projecció internacional.

CEPYME500 és una iniciativa de CEPYME, que aglutina un conjunt d’empreses que són líders en creixement empresarial. El projecte, que compta amb el patrocini de Bankinter i de BME, vol contribuir a ressaltar i donar a conèixer els casos d’èxit d’aquestes mitjanes empreses, ja que representen un element d’inspiració per al conjunt de les empreses de reduïda dimensió, i per l’indubtable protagonisme que aquestes empreses tenen en l’economia i l’ocupació.

Leave a Reply

*