Jornada sobre l’acord d’associació econòmica entre la Unió Europea i el Japó

El pròxim dilluns 25 de març tindrà lloc al recinte modernista de Sant Pau la celebració de la jornada sobre l’acord d’associació econòmica entre la Unió Europea i el Japó que va entrar en vigor el passat mes de febrer.

L’acord comercial entre la UE i el Japó va entrar en vigor l’1 de febrer del 2019. Des d’aleshores, les empreses, els agricultors, els treballadors i els consumidors europeus poden començar a beneficiar-se dels avantatges d’un comerç més senzill i més ràpid entre la UE i el Japó.

L’esmentat acord elimina la gran majoria dels aranzels que havien de pagar cada any les empreses europees que exporten al Japó. També elimina una sèrie de barreres normatives de llarga durada. A més, l’acord també inclou un capítol sobre petites i mitjanes empreses, que té una importància especial perquè el 78% de les empreses que actualment exporten al Japó són petites empreses.

La Comissió Europea i el Consulat General del Japó a Barcelona han organitzat pel proper 25 de març la jornada “L’Acord d’associació econòmica UE-Japó: Noves oportunitats per a les pimes” que es celebrarà al recinte modernista de Sant Pau.

El programa comptarà amb la presentació de l’Acord d’associació econòmica entre la UE i el Japó, a càrrec de Marco Chirullo, cap en funcions de la unitat de comerç amb l’Àsia oriental i negociador en cap adjunt de les negociacions comercials amb el Japó.

Després tindrà lloc el debat “Fer negocis al Japó: reptes i beneficis”, on participarà Joan Canals, vicepresident de Fepime juntament amb Víctor Campdelacreu, president de la Comissió internacional de PIMEC; Alicia Giráldez Díaz, cap del departament d’ICEX a Barcelona; Jorge Lasheras, president del Cercle empresarial Japó-Espanya (CEJE) i Cristina Serradell, directora de comerç internacional, ACCIÓ. La taula rodona serà moderada per Olga Grau, directora adjunta de El Periódico.

En aquest enllaç podreu fer les inscripcions.

 

Leave a Reply

*