Lideratge, infraestructures i dinamització, les claus de futur segons l’ACEB

L’Associació Comarcal del Berguedà, a petició del diari digital NacióBerguedà, exposa les seves preocupacions i prioritats per als propers 4 anys. 

Les propostes de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) per promoure i dinamitzar la ciutat de Berga són diverses i es divideixen en tres eixos: governança i objectius, serveis i infraestructures i activitat econòmica.

L’entitat que presideix Josep Fígols demana, en primer lloc, “lideratge com a capital de comarca amb un projecte global de ciutat a llarg termini amb el màxim consens socials”, “generar un entorn favorable a la creació de llocs de treball”, “sanejament de les finances públiques”, “no apujar els impostos i taxes (IBI, IAE, ICIO, IVTM…)”, “una gestió eficient dels recursos públics amb objectius clars i mesurables” i “una ciutat sostenible i verda, líder en energies renovables i eficiència energètica”.

Pel que fa a serveis i infraestructures, els empresaris reclamen “l’execució de l’estació d’autobusos”, “habilitar accessos i enllaços a doble nivell a la C-16 per a la ciutat de Berga”, treballar per “l’augment del nombre d’habitants”, “un canvi d’activitat de l’espai actual del Mercat Municipal”, “alternatives a l’edifici de Sant Francesc”, “acabar les dues urbanitzacions pendents de Berga, el Torrent de Santa Eulàlia i Els Pedregals”, “una partida pressupostària fixa anual pel manteniment de la via públicia de la ciutat”, “una alternativa útil a l’edifici actual de l’edifici del CAT”, “millorar la connectivitat i urbanisme de la ciutat”, “una actuació estratègica a la Rasa dels Molins” i “la rehabilitació del barri vell”.

Finalment, pel que fa a la dinamització de l’activitat econòmica, els responsables de l’entitat comarcal d’empresaris consideren que “cada cap de setmana s’hauria d’organitzar una activitat o acte que generi visita de gent a la ciutat”, ja sigui cultural, esportiva o relativa a fires o mercats, entre altres.

A més, reclamen “executar les millores de pavimentació, senyalització i serveis del polígon de la Valldan”, de manera que es “projecti un entorn atractiu per a la implantació industrial”, “potenciar el mercat setmanal del dissabte com a pol d’atracció de comerç de cap de setmana, així com dels productes agroalimentaris de proximitat” i “fomentar les fires anuals de la ciutat com a generadores d’oportunitats”. També consideren que cal impulsar “el polígon d’Olvan” i “desencallar el projecte de Queralt com atractiu turístic”.

L’article complet de NacióBerguedà es pot llegir en aquest enllaç.

Leave a Reply

*