Interreg Europe reconeix la tasca feta per la FUE

El programa Interreg Europe, que ajuda les administracions públiques locals i regionals de tot Europa a desenvolupar i oferir millors polítiques d’inversió, ha dedicat una notícia de la seva web al projecte de la Finestreta Única Empresarial (FUE).

Interreg Europe ha fet una introducció sobre la Finestreta Única Empresarial que comença com un conte:

Hi havia una vegada una regió europea on obrir una empresa era un procés administratiu llarg i complicat. Els tres nivells d’administració pública es van implicar en millorar els procediments d’inici d’activitat: l’Estat per al registre formal i les normes fiscals, la Regió per a la regulació de l’activitat i els Ajuntaments per a l’aprovació de l’establiment. Hi havia més de cinc-cents procediments diferents per legalitzar tot tipus d’activitats.

Això us sona? Potser us recorda a la vostra regió?

Bé, aquesta era la situació a Catalunya fa uns anys, però el 2015 una llei de simplificació administrativa va obrir el camí per a un desplegament a gran escala d’una plataforma digital, la Finestreta Única Empresarial (FUE) que gestiona els tràmits i serveis de les empreses.

El programa Interreg Europe, finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), dona suport a l’intercanvi i aprenentatge de polítiques entre les organitzacions per millorar el rendiment de les polítiques i programes de desenvolupament regional. Permet a les autoritats públiques regionals i locals i altres actors amb rellevància regional a tot Europa, intercanviar pràctiques i idees sobre el funcionament de les polítiques públiques.

L’Oficina de Gestió Empresarial (OGE) participa al programa Interreg en nom del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, des de 2017 en el projecte #purecosmos i enguany com a líder del projecte #starteasy.

La Finestreta Única Empresarial porta des del 2011 treballant en el canvi de relació entre l’empresa i l’administració, eliminant i racionalitzant els tràmits i simplificant els procediments per tal de potenciar l’activitat econòmica a Catalunya i alineada amb els objectius Interreg d’aconseguir un territori europeu més innovador, més sostenible i més inclusiu.

La FUE és un gran treball d’equip, ja que a més dels tres nivells d’administració presents a Catalunya, hi participen nombrosos organismes i entitats relacionades amb el món empresarial.

Aquest reconeixement al llarg recorregut que hem fet plegats i al projecte que dia a dia estem construint, és per a tots: Generalitat de Catalunya, Consorci d’Administració Oberta de Catalunya, Cambres de comerç, Diputació de Girona, Diputació de Lleida, Diputació de Tarragona, Diputació de Barcelona, Federació de Municipis de Catalunya, Associació Catalana de Municipis i Comarques, Foment del Treball, Patronal Cecot, PIMEC, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya, Col·legis professionals d’enginyers, enginyers tècnics, de telecomunicacions, arquitectes tècnics i arquitectes superiors, de gestors, gremis i associacions professionals d’instal·ladors, automòbils, gestories, enginyeries i organismes de control i els 929, dels 947 ajuntaments que us heu adherit al projecte.

Leave a Reply

*