Elisenda Bou-Balust guanya el Premi Jove Empresari de l’AIJEC

És la primera vegada que el premi és per a una empresària. El guardó reconeix el treball de Bou-Balust en el camp de la intel·ligència artificial i la seva aplicació a sectors que van dels mitjans digitals a la salut. 

Elisenda Bou-Balust, cofundadora de Vilynx, ha rebut el Premi Jove Empresari 2018, que organitza anualment l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC). Bou-Balust, que ha recollit el guardó de mans de la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, s’ha imposat als altres dos finalistes: Júlia Puig, d’Opportunity Network; i Sara Werner, de Cocunat.

Aquesta és la primera vegada que el premi és per a una empresària. El guardó reconeix el treball de Bou-Balust en el camp de la intel·ligència artificial. El seu sitema converteix grans quantitats de dades (‘big data’) en solucions que permeten maximitzar els ingressos i millorar l’eficiència operacional en sectors com els mitjans digitals, legals, salut o finances, entre d’altres.

El jurat ha tingut en compte el treball de Bou-Balust creant el primer sistema d’intel·ligència artificial que ofereix serveis d’etiquetatge i indexació de continguts i vídeos existents a la xarxa per trobar-los a partir de recerques i convertint l’empresa en el millor proveïdor de serveis d’intel·ligència artificial per al mercat de mitjans digitals dels EUA.

En el mateix acte, el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial, patrocinat per Fira de Barcelona, ha sigut per a Quside, empresa que dissenya i comercialitza components quàntics per a qualsevol dispositiu connectat per garantir la seguretat de les dades i dels sistemes de xarxes. El jurat ha valorat que aquest projecte, liderat per l’emprenedor Carlos Abellan, acosta les tecnologies quàntiques al mercat.

Al seu torn, l’AIJEC ha reconegut la trajectòria professional de Lluís Bassat. També hi ha hagut reconeixement per a la qualitat lingüística empresarial per a Guies.cat, la primera plataforma de rutes guiades en català.

El reconeixement a l’emprendor social, avalat per CaixaBank, ha sigut per a Robin Good, la primera comercialitzadora d’Espanya que potencia i distribueix productes alimentaris d’empreses que treballen amb persones en risc d’exclusió.

El reconeixement al futur empresari, per al millor projecte emprenedor desenvolupat per menors de 18 anys de la Fundació Escola Emprenedors, ha sigut per al projecte Queueview de l’Escola Ateneu Instructiu de Sant Joan Despí.

La gala d’entrega de la 26a edició del premi ha reunit més de 300 empresaris i representants del món institucional i empresarial català al recinte de Fira de Barcelona – Fonts de Montjuïc.

Font: El Periódico de Catalunya

Leave a Reply

*