FECAV posa en valor l’alt nivell de digitalització del sector de l’autobús

El president de la Federació, José María Chavarría, remarca l’alt component tecnològic d’aquestes empreses en una jornada organitzada per Foment del Treball Nacional.

El president de FECAV, José María Chavarría, ha participat en una jornada sobre la relació laboral dels treballadors de plataformes digitals en comparació amb la d’altres models empresarials. En la mateixa, organitzada per Foment del Treball Nacional a la seva seu a Barcelona, Chavarría ha posat en valor l’alt nivell de digitalització de les empreses de transport de viatgers per carretera, un sector “estretament lligat amb la tecnologia”.

Concretament, el president de FECAV destaca el paper de la tecnologia en els canals de comunicació, atenció i venda de bitllets als usuaris. Així, per exemple, moltes empreses del sector disposen de sistemes digitals com web, aplicacions o presència a les xarxes socials per oferir aquests serveis. De la mateixa manera, els vehicles també estan equipats amb tecnologia com ara wifi, entreteniment a bord o sistemes d’informació que indiquen, per exemple, quina és la següent parada a temps real.

José María Chavarría també ha especificat que les empreses de transport en autobús, a nivell intern, disposen de planificadors de servei. Aquests sistemes informàtics permeten determinar, per exemple, com s’han d’organitzar les hores de descans i de treball dels conductors, per tal de donar compliment a la normativa que els aplica. També permeten escollir quin és el vehicle més adient per fer un determinat servei tenint en compte les característiques de l’autocar, de la ruta i dels passatgers. Aquesta tecnologia és imprescindible en empreses amb flotes de desenes o inclús centenars de vehicles.

Segons el president de FECAV, aquesta aposta per la tecnologia i la digitalització és una de les claus que han permès que entre l’any 2001 i el 2017 gairebé s’hagi duplicat el número de viatgers de les línies de transport regular interurbanes que depenen de la Generalitat de Catalunya. Concretament, s’ha passat de 34,0 milions a 61,1 milions de passatgers.

En la seva intervenció, Chavarría també ha mostrat dades sobre el cost de personal per a les empreses de transport en autobús, que suposa aproximadament la meitat del total.

Segons els convenis laborals que s’apliquen a cada província, el cost de personal pot anar dels més de 53.000 euros anuals a Barcelona als més de 46.000 euros a Lleida. D’aquestes quantitats una part important va destinada a la Seguretat Social, un cost que les plataformes digitals que funcionen amb treballadors autònoms no han de suportar.

En relació al debat sobre la relació jurídica del personal de les plataformes digitals el cap de polítiques públiques de Glovo, Miguel Ferrer, ha indicat que “és necessari un espai de diàleg” i remarca que no té sentit la situació actual en què els tribunals interpreten les casuístiques de manera contradictòria, dictant sentències que a vegades donen la raó a les plataformes digitals i altres als treballadors demandants.

Al seu torn, el secretari general de la Confederació Empresarial d’Hosteleria d’Espanya, Emilio Gallego, ha incidit en la necessitat de les empreses del seu sector de gaudir d’una major flexibilitat, sempre i quan no vagi en detriment de les condicions laborals dels treballadors. També ha defensat que s’apliqui una normativa homogènia per a totes les empreses.

En el torn de paraula dels assistents, la directora general de la Inspecció de Treball de la Generalitat de Catalunya, Maria Luz Bataller, ha defensat que les empreses consolidades, enfront de les empreses emergents de plataformes digital, donen una estabilitat laboral i qualitat de llocs de treball per a la societat.

Per últim, el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Josep Ginesta, ha clausurat la jornada indicant que actualment “s’està decidint el model (laboral) que volem per al futur”. I ha afegit  que un model excessivament basat en el treball autònom pot posar en perill les pensions i la prestació de serveis bàsics.

Leave a Reply

*