AMALL i ATA uneixen esforços en favor dels autònoms catalans

L’Associació d’Autònoms de la província de Lleida (AMALL), integrada a la COELL, passa a formar part de la Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA).

L’Associació d’Autònoms de la província de Lleida (AMALL), integrada a la COELL, ha entrat a formar part de la Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) i de l’Associació d’Emprenedors i Autònoms de Catalunya ATA Catalunya, respectivament, amb l’objectiu de fomentar i potenciar les relacions associatives i empresarials dels professionals autònoms per promoure la defensa dels interessos dels autònoms i la millora de protecció social.

L’acte de signatura dels respectius acords de col·laboració amb ATA ha tingut a Foment del Treball i ha comptat amb la presència del president de ATA, Lorenzo Amor; la presidenta de ATA Catalunya, Cristina Pérez; el president de COELL, Josep M. Gardeñes; el president de AMALL, Pere Roqué, i la gerent de COELL, Esther Pagano. També hi han assistit la presidenta de la Comissió de RRHH de Foment del Treball, Mª Ángeles Tejada i el Director de Relacions Laborals i Assumptes Socials de Foment, Javier Ibars.

Els autònoms de Lleida compten a partir d’ara amb una representació directa de ATA que situa la seva seu en les oficines de COELL (Rambla Ferran 32, Lleida). ATA és l’organització més representativa del col·lectiu, més del 60% de la representativitat a Espanya. A més representa a 246 organitzacions territorialsi sectorials, suma més de 210.000 autònoms afiliats. Està present en totes les comunitats autònomes, a Catalunya amb seu a Barcelona i ara a Lleida, i té per objectiu aconseguir el reconeixement socioeconòmic dels autònoms.

D’acord amb el conveni signat, AMALL participarà activament amb la Federació en la representació i interlocució dels autònoms davant les Administracions Públiques estatals i autonòmiques en aquells aspectes que els afectin com a col·lectiu. Ambdues entitats dissenyaran conjuntament línies estratègiques i polítiques de formació i de projectes específics, elaboració d’estudis, etcètera.

Així mateix, pel que fa a l’acord entre AMALL i ATA-Catalunya, es fixa la defensa dels interessos i el foment de l’organització i vertebració del col·lectiu així com la seva representació i interlocució social, tant sectorial com intersectorial.

El president nacional d’ATA, Lorenzo Amor, ha volgut assenyalar la importància d’aquest acord. “Sumem per multiplicar”, ha assenyalat. “Els empresaris som autònoms i sentim que hem de recolzar-nos en un mateix pilar, independentment de la grandària de l’empresa. Junts som més, això és evident, però l’important és que som més forts. És imprescindible aquesta unió que reforça la voluntat de tots de lluitar pels nostres drets i aconseguir que s’eliminin les traves quedificulten el dia a dia”, ha recalcat després de la signatura Lorenzo Amor. “És un dia històric en el qual el protagonista és el consens”, ha afegit.

La presidenta de la Comissió de RRHH de Foment del Treball, Mª Ángeles Tejada ha corroborat la importància d’aquest dia: “Els autònoms són una part molt important del teixit empresarial espanyol i català i amb aquesta unió podrem treballar conjuntament per afrontar els reptes i objectius comuns de present i futur, i seguir contribuint a la creació d’ocupació, al creixement de la nostra economia i, en definitiva, a la sostenibilitat del sistema del benestar”.

Per la seva banda, Josep M. Gardeñes, president de la COELL, ha subratllat que: “els autònoms constitueixen una peça clau en el nostre teixit productiu: mantenen l’activitat econòmica, generen ocupació, tributen… És per això, que des de la COELL volem brindar el màxim suport a aquest col·lectiu i la millor manera de dur-ho a terme és unint esforços amb ATA per poder incidir en la defensa dels interessos dels autònoms i en la millora de la seva protecció social”.

Leave a Reply

*