El Catàleg de productes agroalimentaris del Berguedà es consolida com un nou canal de venda directa

Es tracta d’una iniciativa conjunta impulsada per l’Ajuntament de Gironella, l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà i l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, amb el suport de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona.

El Catàleg de productes alimentaris del Berguedà, publicat a finals de juny, s’ha convertit en un nou canal de distribució on els productors tenen la capacitat i oportunitat d’oferir els seus productes de proximitat en un sol punt sense intermediaris.

Dels 44 productors participants en la segona edició, 23, és a dir, el 52%, ha manifestat que ha tingut vendes derivades del catàleg. En aquest sentit, s’ha creat un nou canal de venda directa entre productor i client a través de les cases de turisme rural i càmpings de la comarca.

Els productors enquestats han confirmat que els clients provinents de cases de turisme rural i càmpings i, fins i tot, de la mateixa comarca, havien vist els seus productes al catàleg del Berguedà. En aquest sentit, es van editar 6.000 exemplars distribuïts a cases de turisme rural i càmpings de la comarca perquè els turistes que visiten el Berguedà puguin aprofitar el comerç de proximitat i de qualitat.

Per aquesta segona edició s’ofereixen quaranta-cinc productes de gran qualitat. Tots estan produïts, fabricats i es poden comprar al Berguedà, alguns dels quals tenen la categoria de producte singular de la comarca, com el blat de moro escairat o el pèsol negre. La majoria de productors ofereixen productes de proximitat i el catàleg els dóna un impuls per promoure els seus productes més enllà del negoci local.

Es tracta d’una iniciativa conjunta impulsada per l’Ajuntament de Gironella, l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà i l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, amb el suport de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona.

Aquesta iniciativa està vinculada a la Xarxa Productes de la Terra, una agrupació voluntària de 12 ens locals d’àmbit supramunicipal impulsada per la Diputació de Barcelona que agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de qualitat de la demarcació de Barcelona. L’objectiu principal de la Xarxa és enfortir aquest teixit empresarial, per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles, i els territoris més atractius i de qualitat.

Podeu consultar-lo en aquest enllaç.

Leave a Reply

*