AEBALL impulsa el creixement, la diversificació i la innovació de les empreses

La programació de jornades i Workshops de l’entitat durant el 1r rimestre de 2020 aposta, entre d’altres, per la internacionalització empresarial, les solucions Smart o l’accés al talent professional.

AEBALL, l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat, ha programat per als primers mesos de 2020 una sèrie de jornades, tallers i conferències amb l’objectiu d’apropar a les empreses a les noves tendències, experiències d’èxit i novetats en els diferents àmbits. Destaquen les sessions o workshops sobre eines i bones pràctiques per la internacionalització, i els que apuntaran fòrmules per crèixer, innovar, diversificar mercats, o captar talent.

El dimecres 29 de gener es va celebrar la jornada “Compliance i Dret Laboral: El paper de RRHH en la detecció i gestió de riscos d’incompliment normatiu”. A l’acte es va tractar la relació entre Compliance i Dret Laboral (Labour Compliance), incidint especialment en la rellevància de la gestió dels Recursos Humans i la seva relació amb la detecció i gestió dels riscos d’incompliment normatiu dins la empresa.

Arran de la reforma del Codi Penal, resulta imprescindible per a les empreses conèixer el recent règim de responsabilitat final així com la seva incidència en el Dret Laboral, on el treball de Recursos Humans és de gran importància per a evitar problemes amb la normativa vigent.

A la jornada van intervenir Miquel Fortuny, advocat penalista, especialista en delictes econòmics-corporatius, soci director de l’empresa associada Fortuny Legal i Elisabeth Navarro, advocada i auditora sòcio-laboral.

El passat 24 de gener, l’entitat va inaugurar el nou cicle de jornades amb la presentació de l’App BEST, un projecte dissenyat en col·laboració amb el Parc Sanitari Sant Joan de Déu per millorar la salut mental dels empleats de les empreses associades. L’aplicació permet als empleats reconèixer i millorar símptomes d’estrès, ansietat, depressió i insomni, per tal de disminuir l’absentisme a l’empresa i augmentar la productivitat.

Al febrer, la seu de l’entitat acollirà el Workshop “Comerç Exterior, possibilitats de negoci i garanties”, obert a totes les empreses que vulguin compartir les seves experiències en comerç exterior i, al mateix temps, descobrir bones pràctiques i eines per facilitar i optimitzar aquesta àrea de negoci. La taula d’experts d’aquest taller la formen Román Carrasco Sánchez, director de Negoci Internacional de Bankinter a Catalunya i Cristina Angel, executiva de Compres d’Avalis.

També al mes de febrer es celebrarà una sessió que AEBALL organitza conjuntamente amb ACCIÓ i Foment del Treball, sobre Ajuts i Programes de Suport a la PIME i a la Indústria 4.0, a la que també es posaran en comú casos d’èxit en l’adaptació de tecnologies 4.0 d’empreses del territori. A la jornada s’explicarà el Programa PROACCIÓ, i els cupons en Industria 4.0, i també es presentaran les conclusions del projecte d’AEBALL/UPMBALL i ACCIÓ “Suport a la Indústria: Innovació per a la indústria del futur”.

Les noves eines de gestió per a PIMES com el Management Support (dedicació d’una jornada a la setmana de professionals amb experiència en el sector) i l’aprofitament de l’experiència i l’estalvi de costos d’estructura per l’empresa gràcies als contactes d’aquests professionals per diversificar mercats tant nacionals com internacionals són els temes centrals que es treballaran al taller “Com diversificar mercats reforçant les vendes. Accedeix al talent que necessites per obrir nous mercats”, que tindrà lloc el 4 de març, també a les instal·lacions d’AEBALL i on participaran Guillem Recasens, expert en Recursos Humans i advocat; Sebastià Espinet, soci de la companyia associada Quartz i enginyer industrial; i Santi Pairó, economista i Commercial Manager Support a Quartz.

D’altra banda, al mes de març es tancarà el cicle estratègic “Col·laboració Publicoprivada en un entorn metropolità eficient i sostenible”, organitzat per SMART SPACE, en col·laboració amb l’IESE i l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona), i seleccionat en la convocatòria de projectes de reflexió al Palau Macaya de “la Caixa”.

La darrera conferència, “Smart Metropoli: Conclusions i propostes per la millora de la mobilitat i gobernança a les àrees metropolitanes” serà el colofó a una programació que ha comptat amb reconeguts experts d’arreu del món que han aportat innovadores idees sobre mobilitat i governança a les àrees i entorns metropolitans.

Aquesta programació es veurà completada amb més actes, workshops, jornades i propostes que s’anunciaran properament, sempre amb l’objectiu de seguir acompanyant a les empreses en la seva activitat, defensant els seus interessos i la generació de riquesa i benestar a tot el territori.

Leave a Reply

*