L’ICF, Avalis i la Cecot signen un conveni per promoure el finançament de projectes de transició energètica

L’objectiu de l’acord de col·laboració és promoure i impulsar la transició energètica de les empreses a través del finançament que l’ICF i Avalis posen a disposició del teixit empresarial català.

L’Institut Català de Finances (ICF), la societat de garantia recíproca Avalis de Catalunya i la patronal empresarial Cecot han signat un conveni de col·laboració per promoure i impulsar projectes d’inversió en eficiència energètica i d’autoconsum d’energia fotovoltaica de les pimes catalanes.

L’acord de col·laboració busca promoure i impulsar la transició energètica de les empreses d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) definits a l’agenda 2030 de les Nacions Unides. En aquest sentit, les tres entitats es comprometen a col·laborar per participar en la prestació de suport conjunt que millori les probabilitats d’èxit dels projectes d’inversió vinculats a la transició energètica.

En concret, l’Oficina de Renovables de la Cecot, un projecte públic privat de referència per promoure i impulsar la transició energètica entre les empreses, oferirà a les pimes catalanes un servei d’assessorament integral, mentre que l’ICF i Avalis, proveiran dels productes financers més adequats en funció de les seves necessitats.

En aquest sentit, l’ICF i Avalis van posar en marxar la setmana passada la línia de finançament “ICF Avalis Verd” per finançar projectes d’inversió respectuosos amb el medi ambient, com ara els vinculats a l’eficiència energètica. Els préstecs oscil·len entre els 25.000€ i 500.000€ i compten amb un termini de 10 anys amb possibilitat d’un període de carència de fins a 2 anys.

Els destinataris d’aquesta línia, dotada amb 60 milions d’euros, són pimes amb seu social o operativa a Catalunya, preferentment de 10 a 250 treballadors, que promoguin inversions en projectes d’eficiència energètica i d’autoconsum d’energia fotovoltaica o renovable, de reciclatge o de tractament de residus, així com altres iniciatives respectuoses amb el medi ambient.

Durant l’acte de signatura, celebrat a la seu de l’ICF, el conseller delegat de l’entitat financera pública, Josep-Ramón Sanromà, ha afirmat que “aquest tipus d’aliances incrementen les possibilitats de les pimes de dur a terme projectes sostenibles amb més garanties d’èxit. Com a entitat financera pública, contribuir a l’impuls d’aquest tipus de projectes és essencial per assolir el nostre objectiu: el creixement sostenible de l’economia catalana”.

Per la seva banda, el conseller delegat d’Avalis de Catalunya, Josep Lores, destaca que la garantia d’Avalis “posa de manifest la voluntat de la societat de col·laborar amb les pimes per assolir una transició energètica el més ràpidament possible”.

“Creiem que aquesta col·laboració amb l’ICF i Avalis ens permetrà ajudar a les empreses catalanes en el seu camí de la transició energètica, que puguin fer front als reptes i l’impacte del canvi climàtic i, finalment, a contribuir en la descarbonització de l’activitat empresarial; un objectiu que perseguim des de la nostra Oficina de Transició Energètica de la Cecot”, ha afirmat el secretari general de la patronal catalana, David Garrofé.

“L’assoliment dels ODS que marca l’agenda 2030 dependrà de les aliances i el partenariat públic privat i, per tant, com organització de representació empresarial no només ens sentim interpel·lats a contribuir sinó que l’establiment d’aliances com la d’avui formen part del nostre ADN fundacional”, ha afegit Garrofé.

El conveni també contempla la celebració de sessions i actes de divulgació sobre les solucions de finançament de l’ICF i Avalis, així com la identificació de projectes susceptibles de recolzament financer per totes tres entitats.

Leave a Reply

*