Foment i Fepime demanen per a les empreses dels sectors essencials flexibilitat i tot el suport legislatiu que requereix aquest moment crític

Les autoritats competents i totes les administracions públiques, en general, han d’establir els mecanismes per donar el suport legal als sectors d’activitat essencials que garanteixen els serveis mínims davant l’emergència sanitària i econòmica.

Davant l’emergència sanitària provocada pel COVID-19, és un objectiu prioritari de tota la societat la lluita per a la seva erradicació, minimitzar-ne el seu impacte i facilitar l’atenció sanitària a totes les persones contagiades. Les restriccions imposades per l’estat d’alarma decretat el passat dia 14 de març es veuen ara incrementades amb el nou Real Decret, que restringeix encara més l’activitat econòmica i empresarial al nostre país.

En aquesta situació tan difícil per a tothom, Foment del Treball i Fepime, representant a tots els empresaris i sectors considerats essencials i bàsics, volen vindicar que les autoritats competents, els governs i, en general, les administracions públiques estableixin els mecanismes que donin la flexibilitat i el suport legal necessari a les empreses, amb l’objectiu que puguin operar i treballar en les condicions de màxima eficiència.

El compliment de les restriccions de mobilitat i l’enduriment del confinament per a tota la població, serà possible si els sectors que continuen actius poden oferir la seva feina al conjunt dels ciutadans sense impediments innecessaris. En un moment de màxima responsabilitat per a tothom els empresaris volen transmetre la seva implicació i compromís amb els ciutadans i les administracions, però demanen flexibilitat i suport legal per treballar.

És molt important que des de les autoritats competents es reconegui, pública i privadament, es posi en valor i es doni suport moral i legislatiu a les empreses privades (siguin de la grandària que siguin), als seus treballadors i als seus empresaris, que han de continuar al peu del canó treballant com a sectors essencials i crítics.

Totes les empreses dels sectors essencials i crítics seguiran treballant, i sortejant el Covid, perquè és el que toca fer pel país i és el que se’ls demana. De la mateixa forma que a molts altres se’ls ha demanat quedar-se a casa i acabar junts amb aquesta crisi sanitària com més aviat millor.

És per això que cal que aquestes empreses puguin operar amb tota la flexibilitat necessària i amb tot el suport legislatiu que es requereixi.

És de gran valor i molt necessari.

Leave a Reply

*