Alarma davant la inseguretat jurídica per l’acord del Govern per la derogació de la reforma laboral de 2012

Fepime Catalunya i Foment del Treball assenyalen el seu suport al comunicat de la CEOE i Cepyme.

Foment del Treball manifesta la seva alarma per la inseguretat jurídica que genera l’acord sobre la derogació de la reforma laboral. L’organització empresarial i Fepime Catalunya assenyalen el seu suport al comunicat de la CEOE i Cepyme.

La feblesa del govern per garantir l’aprovació de l’estat d’alarma i l’acord amb Bildu, posen en perill el diàleg amb els agents socials absolutament necessari per garantir la continuïtat de l’activitat econòmica i el manteniment dels llocs de treball.

Foment del Treball i Fepime Calalunya coincideixen plenament amb els arguments del comunicat de la CEOE i de Cepyme i consideren que les declaracions i matisos al voltant de l’acord polític entre el PSOE, Unidas-Podemos i EH Bildu incrementen la inseguretat jurídica sobre la normativa laboral en un moment d’una profunda crisi social i econòmica generada pel coronavirus.

A més, aquest acord polític, sense tenir en compte els agents socials amb els quals s’acaba de signar un acord sobre els ERTO, demostra un menyspreu molt preocupant sobre els processos de diàleg amb la patronal i els sindicats amb l’objectiu d’obtenir avantatges parlamentaris.

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, reitera que “defensem un gran pacte per la reactivació de la economia y la recuperació de l’ocupació amb el govern de l’Estat, els grups parlamentaris, les institutucions, els agents socials i les comunitats autònomes”. Per tant, l’acord entre el PSOE, Unidas Podemos i Bildu fa més difícil aquest acord, posa en perill els ERTO aprovats i compromet seriosament molts llocs de treball. Aquest acord és d’una greu irresponsabilitat i compromet seriosament la recuperació de l’activitat econòmica.

Leave a Reply

*