Foment i Fepime presenten un manifest per un nou pla de mobilitat per a Barcelona

Foment del Treball i Fepime Catalunya demanen a l’Ajuntament que convoqui als agents econòmics per acordar un nou pla. 

La política i normativa de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona constitueix un obstacle per a la recuperació econòmica, i imposa càrregues addicionals als treballadors per compte aliena i autònoms dificultant l’accés al seu lloc de treball, en un moment on han augmentat el número de treballadors afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació.

Molts autònoms no podran tornar a obrir les seves empreses i l’atur ha augmentat de forma exponencial per l’aturada obligada de l’economia que ha paralitzat sectors cabdals a la ciutat i a la seva àrea metropolitana.

Foment del Treball i Fepime presenten el manifest Per una ciutat de consens i de futur que compta, entre d’altres, amb l’adhesió de les següents entitats: Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme, Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (CONFECAT), Gremi d’Hotels de Barcelona, Barcelona Oberta, Federació Catalana de Tallers de Reparació d’Automòbils (FECATRA), Gremi de Tallers de Barcelona, Gremi del Motor, FECAVEM-Patronal Catalana d’Automoció, Unió Patronal Metal.lúrgica (UPM), COMERTIA, Consell d’Empreses Distribuidores d’Alimentació de Catalunya (CEDAC), Asociación de Cadenas Españolas de Supermercados (ACES) i Asociación Nacional Grandes Empresas de Distribución (ANGED).

L’Ajuntament està obligat a donar solucions i no a donar problemes com sembla que es capfica el govern d’Ada Colau. El progressiu retorn a la normalitat s’ha de fer amb una mobilitat eficient que protegeixi als ciutadans enfront del contagi del Covid-19, i faciliti els desplaçaments a la feina, sense requerir temps excessivament llargs pel transport.

Foment del Treball demana a l’Ajuntament de Barcelona, i als seus responsables que donin solució al risc de col·lapse del trànsit que es pot produir en l’àrea metropolitana els pròxims dies amb la desescalada del confinament. La nova política de mobilitat en cap cas pot passar per ofegar la mobilitat privada.

Demanem a l’Ajuntament que aturi tot el nou pla i que l’alcaldessa, Ada Colau, convoqui amb urgència els agents socials i econòmics, i els sectors implicats per acordar un pla que doni resposta a les necessitats de la ciutat. Volem una convocatòria ràpida i sense dilacions. Barcelona i els barcelonins no es poden permetre perdre més el temps. I el nostre govern municipal ha d’estar a l’alçada i no amagar-se darrere de projectes que no tenen sentit, no són realistes i són un obstacle per a la nostre recuperació.

MANIFEST PER UN NOU PLA DE MOBILITAT DE BARCELONA: ‘PER UNA CIUTAT DE CONSENS I FUTUR

Leave a Reply

*