Foment i Fepime defensen que la planta de Nissan té una localització estratègica i constitueix una factoria idònia per a produccions nínxol

El període de transició fins al tancament programat serà una oportunitat per explorar les noves tendències i actualitzar la planta en la producció de models adaptats als nous hàbits de la mobilitat.

Foment del Treball i Fepime Catalunya consideren que després de l’anunci del tancament programat de la planta de Nissan a Barcelona, ha d’adoptar-se un pla de contingència durant el període de transició que ha anunciat la matriu al Japó, i que hauria de tenir una durada superior a l’anunciat del 31 de desembre de 2020, amb la finalitat que permeti modernitzar la seva planta a mesura que es recuperi la demanda de vehicles i possibilitar el seu traspàs econòmic i social de la forma menys conflictiva possible.

Totes les institucions econòmiques de Catalunya, al costat de les administracions públiques, iniciaran avui mateix un procés de negociació perquè l’ajust programat de la producció de la planta sigui la transició cap a una planta més tecnològica i es puguin així salvar els llocs de treball de la marca en la zona Franca de Barcelona.

Es preveu que la demanda de vehicles es recuperarà, de manera que l’actual factoria de Nissan, amb les millores que s’introduiran, serà de facto una oportunitat estratègica per a la fabricació de models de vehicles orientats a nínxols de mercat que, sens dubte, s’estan obrint pas en plena reconversió del sector i davant els canvis d’hàbits de la mobilitat.

Treball de tots els agents socials

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha destacat  que l’objectiu “és retenir la factoria de Nissan a Barcelona i salvar els prop de 30.000 llocs de treball, entre l’ocupació directa i indirecta”. La crisi de la planta de Nissan en plena reconversió del sector ha de transformar-se en una oportunitat per “explorar noves tendències”, afirma Sánchez Llibre. Per això en un context de males notícies, treballarem per buscar la màxima complicitat amb els sindicats, el Govern de la Generalitat i el de l’Estat, en favor d’aquest sector principal de l’economia catalana”.

Els estudis presentats per les autoritats espanyoles i catalanes, permeten, amb el pla d’ajudes i d’impuls de la modernització de la planta, unes possibilitats certes de viabilitat que haurien de contemplar-se també dins de l’estratègia ara definida per l’aliança Renault-Nissan- Mitsubishi, o alternativament mitjançant la cerca activa d’un nou operador que pugui aprofitar els avantatges competitius que la seva localització ofereix en un context de major competència internacional, d’una banda, i en les condicions de millorar la competitivitat de la planta, per atreure nous operadors, amb suport públic, per un altre.

Foment del Treball ja va demanar a la Generalitat de Catalunya i al Govern espanyol que ofereixi alternatives i opcions a Nissan per evitar el tancament de la planta de la Zona Franca de Barcelona, tal com s’ha estat especulant en els últims 15 dies des de diferents mitjans especialitzats.

Leave a Reply

*