FECAV es reuneix amb el conseller de Territori i Sostenibilitat

El president de FECAV va agrair als empresaris i als treballadors del sector el “sacrifici i la feina feta durant els mesos de confinament”, reconeixement al qual es va sumar el Conseller.

Més de 60 persones representants de bona part de les més de 170 empreses associades a FECAV es van reunir el passat dimarts 16 de juny amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet. També van participar en la reunió el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i el director general de Transports i Mobilitat, David Saldoni, entre altres membres del Departament.

La trobada, que es va realitzar de forma telemàtica, va demostrar la unitat del sector en les reivindicacions que fa mesos que FECAV trasllada al Departament de Territori i Sostenibilitat. La interlocució entre les dues entitats és constant, però durant els darrers mesos s’ha intensificat per garantir el bon funcionament de la mobilitat en autobús en unes circumstàncies complexes.

El president de FECAV, José María Chavarría, va exposar la greu situació en que es troben les empreses del sector, amb una reducció dels ingressos de pràcticament un 100% en el cas del transport discrecional en autocar. FECAV estima unes pèrdues de 170 milions d’euros a Catalunya incloent únicament els serveis discrecionals, ja que durant els mesos de març a juny aquestes empreses facturen un 60% del total anual.

La falta de liquiditat és el principal problema que posa en perill la supervivència d’aquestes empreses. Per garantir l’accés als diners, el president de FECAV va demanar la creació d’un fons d’ajudes específic, que es podria articular a través de la Taula de Turisme de Catalunya.

José María Chavarría també va insistir en l’allargament dels contractes de transport escolar, l’ampliació de la vida útil dels autocars que fan aquests serveis passant de 16 a 18 anys i línies d’ajudes per a la renovació de flotes. Així mateix, va demanar una moratòria de dos anys per les sancions a autobusos i autocars que circulin dins la zona de baixes emissions de Barcelona ja que els operadors no tenen recursos per a la renovació de flotes.

Pel que fa al transport regular, la caiguda del número de viatgers també ha estat molt elevada, d’entre un 90 i un 100% durant els pitjors mesos de la crisi sanitària. Actualment la demanda es recupera lentament i no s’espera tornar als registres d’abans de la crisi fins l’any 2022.

Entre les mesures per tornar a impulsar la demanda dels serveis regulars, el president de FECAV va recordar que calen noves estacions d’autobús a Barcelona, ja que les actuals no poden assumir totes les expedicions. A la resta de Catalunya també és necessari invertir en la millora de les estacions i les marquesines.

José María Chavarría va urgir a desenvolupar la Llei de Finançament de Transport Públic per assegurar els recursos que necessita el sistema. Uns diners que es podrien destinar també a la transformació digital del sector. De la mateixa manera, va insistir en la importància de culminar el desenvolupament de la T-mobilitat a tot Catalunya.

Una altra iniciativa que FECAV considera essencial és la posada en marxa d’una campanya de comunicació impulsada per Departament per millorar la imatge del sector, i explicar a la societat que l’autobús és un mitjà de transport segur i sostenible.

El president de FECAV va aprofitar l’ocasió per dirigir unes paraules d’agraïment als empresaris i treballadors del sector, pel “sacrifici i la feina feta durant els mesos de confinament, garantint la mobilitat dels treballadors essencials”, un reconeixement al qual el conseller Damià Calvet es va sumar.

El responsable del Departament de Territori i Sostenibilitat va reconèixer i va demanar disculpes pels “dèficits estructurals del sector que des de l’administració no han sabut resoldre” al llarg de molts anys per motius tant financers com polítics. Uns dèficits que “quan hi ha una crisi es noten més”.

Entre les mesures impulsades pel seu Departament en els darrers mesos per fomentar la mobilitat en autobús el Conseller va destacar l’anunci de la creació d’un carril bus VAO a la C-31 nord entre Montgat i Barcelona, així com el carril bus de la C-245, pel qual ja s’han adjudicat les obres. Calvet també va anunciar que “estem a punt de resoldre la cessió de la B-23 amb una partida per fer-hi actuacions com un nou carril bus VAO i un pressupost pel seu manteniment”.

Segons el Conseller, la reactivació econòmica ha d’anar lligada a l’agenda verda, que inclou l’impuls de les infraestructures i el transport col·lectiu. També va avançar que “en la nova normalitat el transport públic ha de poder anar al 100% d’ocupació, però amb mesures passives”. En cas contrari “no és viable econòmicament ni es veurà com un element de confiança”.

Preguntat sobre si es mantindrà l’oferta actual de transport regular, el director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, va explicar que “haurem de veure com es comporta la demanda” i que hauran de “buscar la millor opció per ser eficients i evitar autocars que vagin buits”. Pel que fa als pagaments per part de l’administració als operadors de transport regular, segons Saldoni, estan impulsant que s’agilitzin per mantenir la cadena de liquiditat.

Al seu torn, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, va explicar que el Departament treballa per millorar la integració tarifària i per impulsar la digitalització dins les ATM territorials. En relació a les parades d’autobús al centre de Barcelona, aposten per la bona integració urbana dins la ciutat, i no per treure’n els autobusos, que empitjoraria la qualitat del servei.

Pel que fa a la campanya de comunicació en favor del transport en autobús, tant ell com el Conseller la consideren necessària, i va instar a FECAV a treballar-hi plegats per posar en valor les virtuts del sector, més enllà de les dificultats actuals de la pandèmia. Va afegir que “la nova mobilitat s’ha de basar en el transport col·lectiu”.

Leave a Reply

*