El Gremi d’Hotels de Barcelona demana més previsió i empatia amb els agents econòmics

El sector hoteler de Barcelona està patint un gran nombre de cancel·lacions arran de les darreres mesures preses i, no es descarta que alguns dels hotels oberts actualment tornin a tancar les seves portes de forma temporal.

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha expressat el seu malestar en relació a com ha procedit el Departament de Salut a l’hora d’aplicar i comunicar les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 aplicades a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

En aquest sentit, l’entitat vol manifestar que:

– En tot moment, des de l’inici d’aquesta crisi sanitària, ha estat a disposició de les administracions competents per col·laborar i ajudar en el correcte desenvolupament de totes les mesures necessàries així com, prestant tots els seus recursos físics i humans, amb tots els canals de diàleg i comunicació oberts.

– Vol recordar a l’administració la responsabilitat que els establiments hotelers i d’allotjament turístic tenen amb els seus clients, ciutadans temporals de Barcelona, que tenen el dret a estar ben informats i a rebre una atenció coherent amb les seves necessitats. Per poder fer-ho i organitzar-se degudament, el sector necessita poder estar informat puntualment i amb temps suficient per articular-se i gestionar les diferents situacions.

– En aquest sentit, reclama a l’administració una comunicació més exacta, continua, constructiva i pedagògica, que eviti la circulació de missatges d’alarma cap a l’opinió pública, local, nacional i internacional, que te greus afectacions sobre l’activitat econòmica de tots els àmbits econòmics, però especialment per a la indústria turística, posant en risc la tímida recuperació que està vivint el sector i el seu marc laboral.

– De fet, el sector hoteler de Barcelona està patint un gran nombre de cancel·lacions arran de les darreres mesures preses i, no es descarta que alguns dels hotels oberts actualment tornin a tancar les seves portes de forma temporal.

– Per aquest motiu, el Gremi d’Hotels de Barcelona demana a les administracions competents que prenguin sempre mesures proporcionades i, mesurin bé el cost econòmic d’aquestes.

– D’altra banda, l’entitat vol apel·lar a la responsabilitat del conjunt de la societat per col·laborar i fer seguiment de les instruccions que les autoritats sanitàries fan en cada moment.

– Per últim, el Gremi d’Hotels de Barcelona vol agrair com sempre l’esforç de tot el personal sanitari que continua lluitant, dia a dia, per fer front a aquesta greu crisi sanitària que estem patint.

Leave a Reply

*