Fepime presenta la primera guia de “Transformació digital per a pimes”

La guia, elaborada en col·laboració amb Barcelona Puffin Consulting, és totalment gratuïta i neix amb la idea de simplificar la tasca d’integrar l’ús de les noves tecnologies en el dia a dia de les empreses de menor dimensió.Fepime Catalunya ha presentat la guia “Transformació digital per a pimes, el repte de ser més eficient, més rendible i més competitiu en l’era de la digitalització”, un document que té l’objectiu de facilitar la integració de l’ús de noves tecnologies a les petites i mitjanes empreses.

La guia, elaborada en col·laboració amb l’empresa Barcelona Puffin Consulting, pretén ser una eina útil i pràctica que ofereixi informació sobre eines digitals i sobre com implantar una estratègia de transformació digital a l’empresa.

A través d’un llenguatge senzill, la guia és un instrument per a ajudar els petits empresaris a identificar les oportunitats que la nova era digital brinda als seus negocis per tal d’adaptar-se i ser més competitius.

La presentació, que s’ha realitzat a través d’un webinar obert a tothom, ha comptat amb la participació de Ramon Tremosa, Conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, qui ha destacat els diferents programes que hi ha en marxa per impulsar la digitalització (impressió 3D, robotització, intel·ligència artificial, etc.) i ha demanat als empresaris i associacions que informin a l’administració de quines línies de col·laboració público-privades són les més importants i necessàries “per facilitar la transició al nou entorn digital que en molts casos serà irreversible”.

Maria Helena de Felipe, presidenta de Fepime Catalunya, ha explicat com “una de les principals preocupacions que vam recollir al 3r congrés de les pimes va ser que molts empresaris no sabien com afrontar la digitalització. Aquesta guia és el resultat d’un any de feina per ajudar a les micro, petites i mitjanes empreses a començar a elabora un pla per posar-se en marxa i adaptar-se a la nova era digital”.

En aquesta línia, Pedro Mier, president d’Ametic també ha destacat el perill de la bretxa silenciosa. “Si no aconseguim que el teixit empresarial que conformen les pimes es digitalitzi, tindrem un greu problema i estarà en risc l’ocupació”, ha assegurat.

Durant la presentació, Jens Blüm, CCO i Co-Fundador de Barcelona Puffin Consulting s’ha encarregat d’explicar els sis eixos que estructuren la guia: les eines digitals, la ciberseguretat, la protecció de dades, casos d’èxit en la digitalització, resultats de projectes digitals i un guió de la implantació de l’ADN digital a les pimes. “És una guia molt visual, que es pot llegir amb mitja hora i que serà útil tant per a les empreses que comencen ara el camí de la digitalització com per a les que ja estan en marxa”, ha explicat.

Per la seva banda, Toni Torredemer, CEO i Co-Fundador de Barcelona Puffin Consulting ha exposat quins són els elements claus per que les pimes construeixin una estratègia amb ADN digital. “Adaptar-se a la digitalització és inevitable. Per fer-ho, les empreses han de tenir clar com són i com és el seu entorn. A partir d’aquí cal crear una estratègia i comunicar-la implicant recursos i persones, fomentant la innovació i prenent decisions per tal de no caure en la paràlisi”, ha conclòs.

<<Descarregar la guia “Transformació digital per a PIMES”>>

<<Veure el vídeo de la presentació de la guia>>

Leave a Reply

*